Pyhimyksen hullu keikkakesä venyy Kemistä vaikka Mummotunneliin tai Flow Festivalille – ”Tuntuu, että hyväksytään”

Julkaistu:

Pyhimys nousee tänä kesänä lavalle 56 kertaa. Ainakin.
Vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi Pyhimys esiintyy Helsingin Flow Festivalilla. Tuo ei ollut hänen alkuperäinen esiintymisaikansa, mutta yhdysvaltalaisräppäri Earl Sweatshirtin lentoaikataulujen kireys muutti festivaalin ohjelmaa.

– Parempi aikahan tuo on, Pyhimys eli Mikko Kuoppala kommentoi IS:lle.

Viikko sitten hän oli samassa tilanteessa: Kemin Satama Open Air -festivaaleilla Pyhimys esiintyi myös puolilta öin, vaikka toisin oli alun perin ilmoitettu. Silloin aikataulun muuttumiseen vaikutti Popedan keikkabussin hajoaminen.

Ääripäiden etsimisen aikoina voisi ajatella, että 6000 kävijän kemiläinen Satama Open Air ja 28 000 ihmisen Flow Festival edustavat kovinkin erilaisia tapahtumia erilaisille yleisöille. Mutta peräti 20 prosenttia Kemissä viikko sitten esiintyneistä artisteista ja yhtyeistä esiintyy myös Helsingin Flow`ssa tänä viikonloppuna!


Pyhimyksellä on harvinaisen hyvä käsitys suomalaisista festivaali- ja keikkakuvioista, sillä hän esiintyy sooloartistina, Pyhimys&Saimaa -projektissa sekä Teflon Brothers -yhtyeensä kanssa kesäkuukausien aikana peräti 56 kertaa.

– Ainakin. Tefloneille voi tulla vielä joku yksityiskeikka tuohon lisäksi.

Flow Festivalin -keikan jälkeen Pyhimys esiintyy lauantaina sekä Turun Aura Festissä että Rovaniemen Simerockissa, ensi viikolla odottaa muun muassa keikka Teflon Brothersin kanssa Helsingin Mummotunnelissa. Tunnelmasta toiseen!


– Tuntuu, että hyväksytään, Pyhimys hymähtää.

– Minusta on tärkeää, että voin esiintyä sekä Flow`ssa että Blockfesteillä ja vaikka Pori Jazzissa ja Suomipop -festareilla.

Kuinka paljon ohjelmisto vaihtuu esimerkiksi Kemin Pyhimys-keikasta Flow -esiintymiseen? Molempia mainostetaan nimellä Pyhimys – Neljä vuodenaikaa: Kesä.

– Minulle tärkeitä ovat nyanssit. Millä kappaleella aloitetaan, mitä voin spiikata siihen, Kuoppala vastaa.


Nyanssit ulottuvat myös pukeutumiseen. Neljä vuodenaikaa: Kesä -keikoilla tärkeää on ollut keltaisen ja mustan värimaailma, joka sai innoituksensa graffititaiteilija EGS:n teoksesta ja pr-kuvissa käytetystä keltamustasta käärmeestä. Mutta musiikkiin ja muotiin vakavasti suhtautuvan Flow-yleisön edessä Kuoppala esiintyy ensimmäistä kertaa asussa, jonka suunnittelija Sara Haapakoski Design Sara K:sta on tehnyt varta vasten Pyhimykselle.

– En halua olla mikään McDonalds, joka paikassa samanlainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt