Woodstockin 50-vuotisfestivaalit peruttiin nyt virallisestikin

Ongelmissa painiskellutta Woodstockin 50-vuotisfestivaalia ei sittenkään järjestetä.

31.7.2019 22:30

Festivaalijärjestäjät ilmoittivat keskiviikkona, että festarit on virallisesti päätetty peruuttaa. Vuoden 1969 legendaarisia Woodstock-festivaaleja oli tarkoitus muistella kolmipäiväisillä 50-vuotisfestareilla elokuussa.

– Sarja ennalta arvaamattomia takaiskuja on valitettavasti johtanut siihen, että festivaalien järjestäminen osoittautui mahdottomaksi, kertoi festivaalien järjestäjä Michael Lang, joka oli yksi alkuperäisen Woodstockin tuottajia 1969.

Peruutus ei tullut yllättäen, sillä festivaalijärjestelyt olivat olleet ongelmissa jo kuukausia. Esimerkiksi festivaalipaikkojen etsintä New Yorkin osavaltiossa epäonnistui kahdesti, rahoittajat kaikkosivat sekä päätähdiksi lupautuneen räptähti Jay-Z ja poptähti Miley Cyrus vetäytyivät hankkeesta.

Festivaalien lippujen myyntiä ei ehditty aloittaa. Viime viikolla järjestäjät harkitsivat pitää festivaalit ilmaistapahtumana, joka olisi järjestetty ulkoilmateatterissa Marylandissa, mutta useat noin 80 buukatusta esiintyjästä peruivat tulonsa.

Elokuussa 1969 järjestetyssä tapahtumassa esiintyivät muun muassa Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, Janis Joplin ja The Who. Tapahtumaa pidetään hippiliikkeen huipentumana ja siitä puhutaan yhä tänä päivänä, 50 vuotta myöhemmin.

Alkuperäisellä festivaalipaikalla Bethelissä New Yorkissa järjestetään silti 50-vuotistapahtuma, jonka kokoluokkaa on myös pienennetty. Sillä on eri järjestäjä kuin nyt perutuilla festareilla. Alunperin kolmipäiväinen festivaali typistyy Ringo Starrin, Santanan ja Doobie Brothersin erillisiksi keikoiksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?