Iskelmätähti Janne Tulkin arki ei lepoa tunne: pieni vauva, hierontaliike, mökkibisnes ja keikkaelämä – ”Yleisö pitää koneen käynnissä”

Julkaistu:

ISKELMÄ
Iskelmätähti Janne Tulkki on kiireinen mies: keikkoja on niin paljon, että kuukauden vanhalle poikavauvalle ei meinaa löytyä ristiäis- päivää.
Iskelmätähti Janne Tulkki, 44, on selvästi onnea ja ylpeyttä tulvillaan, kun hän esittelee perheensä.

Keikkamatkalle Helsingin Linnanmäelle ovat lähteneet mukaan avopuoliso Anna Orkola, pariskunnan kuukauden vanha poikavauva sekä Jannen suloinen tytär Mona, 11, aiemmasta avioliitosta.

Perhe viettää rentoa kesäpäivää Linnanmäellä samalla reissulla, kun Janne viihdyttää lavalla laulaen huvipuistoon saapunutta väkeä.


Kaunis Anna on toipunut pitkästä ja voimia koetelleesta synnytyksestä, mutta kokemus oli sen verran hurja, että hän on tehnyt päätöksensä.

– Tämä lapsi riittää, ei tule toista. Kokemus oli niin rankka, Anna sanoo suoraan.

Kesäkuun lopulla syntynyt poika antoi odottaa it­seään pari viikkoa yli lasketun ajan. Synnytys käynnistettiin, mutta silti kesti yli puolitoista vuorokautta ennen kuin isokokoinen vauva oli maailmassa.

Linnanmäen häly ei tunnu häiritsevän vaunuissa syvässä unessa tuhisevaa taaperoa.

– Hän nukkuu jopa paremmin, kun ympärillä on vähän ääntä, äiti sanoo.

”Jannella voisi olla vaikka kymmenen vuoden koeaika”

Anna lähtee lasten kanssa huvipuiston iloihin, mutta sanoo vielä näkemyksensä pariskunnan suhteen etenemisestä.

– Minulle naimisiin meno ei ole mikään välttämättömyys. Olen vähän samalla kannalla kuin Ilkka Kanerva puolisoineen, että yhdessä voidaan olla pitkäänkin ilman häitä. Jannella voisi olla vaikka kymmenen vuoden koeaika, Anna heittää hymyillen.

Tomera nainen saattaa olla vähintäänkin puolitosissaan.

– Minä vaikenen, kun puoliso puhuu, huumorintajuinen mies myhäilee.


Janne ei ole pitkään aikaan vaikuttanut yhtä levolliselta ja hyväntuuliselta. Asiat ovat alkaneet vähitellen taas sujua vaikeampien vaiheiden jälkeen.

Tosin juuri nyt ratkottavana on pulma, vaikkakin toisaalta varsin myönteinen sellainen, koska ongelman ydin johtuu kasvaneista keikkamääristä. Pojalle ei meinata saada järjestymään ristiäisiä, koska keikkoja on niin paljon viikonloppuisin ympäri maan.

– Painetta ja palloa on siirretty minun päähäni kenttää, koska minun pitäisi jotenkin saada soviteltua ristiäispäivä kalenteriin, Janne selvittää.

Ristiäiset halutaan pitää viikonloppuna, jotta kauempanakin asuvat lähisukulaiset pääsevät paikalle.

– Normaaleina työaikoina työskentelevät ihmiset eivät pääse ristiäisiin arkena.

Jannella taas viikonloput kuluvat keikoilla. Lauantait ovat poissa pelistä, silloin ollaan laulamassa. Sunnuntaisin ei ole keikkoja, mutta pitkien matkojen takaa ei selvitä kotiin ihan hetkessä.

– Olisi mukavaa, jos ei tarvisi ajaa koko yötä ja olla sitten ristiäisissä silmät ristissä ja väsymyksestä sekaisin.

Vastasyntyneellä pojalla on jo etunimi – toista vielä pohditaan

Ratkaisu saattaa löytyä siitä, että Janne on juuri kuullut, että eräs lauantain keikka saattaa olla peruuntumassa.

Nimi alkaisi olla valmiiksi mietitty.

– Etunimi on ollut selvä jo jonkin aika, mutta kakkosnimi on vielä vaiheessa. Nimen pitää olla kaikkien suuhun sopiva.

Poikaa on käyty näyttämässä isovanhemmille. Annan vanhemmille lapsenlapsi on ensimmäinen, joten innostusta riittää.

– Poika on oikein hyväntuulinen, reipas syömään ja kova nukkumaan, Janne kertoo.

Vauva nukkuu kolmen tai neljän tunnin pituisia unia, joten vanhemmatkin ehtivät saada unta. Arki on alkanut sujua, koska kotiin on syntynyt selkeä rytmi.

– Kun pojalla on selvät uni- ja ruokailurytmit, Anna pystyy rytmittämään oman olemisensa niiden mukaan.


Elämän kiertokulusta on taas viime aikoina tullut muitakin muistutuksia kuin oman pojan syntymä. Jannen hitit Tulvii Pohjanmaa ja Yksinäinen pitkä tie tehnyt säveltäjä-tuottaja Jori Sivonen kuoli heinäkuun alussa.

– Olen hänelle kiitollinen lauluista, jotka ovat edelleen toivotuimpien kappaleideni joukossa. Jori oli huumorintajuinen mies, jonka kanssa oli aina mukavaa tehdä yhteistyötä. Studiossa riitti naurua tekemisen ohessa, Janne muistelee.

Muutakin yhteistä historiaa löytyi, sillä Janne osti Sivoselta aiemmin omistamansa ja pitkään asumansa ison, kartanomaisen talon.

– Entisistä biisintekijöistäni on menehtynyt viime vuosina useampi. Joukot harvenevat. Kikankin kohtalo on ollut mielessä, kun hän on ollut nyt paljon esillä, Janne vakavoituu.

Nokialta kotoisin oleva Janne asui vuosia samoilla kulmilla 41-vuotiaana menehtyneen laulajakollegansa Kikan kanssa.

– Moikkasimme ja vaihdoimme aina muutaman sanan, Janne mainitsee.

”Täytyy välillä vähän hengähtää ja olla kotonakin”

Muiden poismenot saavat miettimään omaakin jaksamista. Janne tietää laittavansa itsensä välillä turhan koville, sillä arjessa ei juurikaan jää aikaa lepoon.

Paljon autossa istumista ja valvomista vaativan keikkailun lisäksi hän tekee lähes päivittäin töitä hierontaliikkeessään ja pyörittää myös mökkivuokrausta Lopella.

Kenenkään keho ei kestä tauotonta rasitusta, joten Janne hakee edes pientä taukoa pitämällä hierontayrityksensä suljettuna elokuun ajan.

– Täytyy ehtiä vähän hengähtää ja olla kotonakin, laulaja perustelee.

Keikoille hän lähtee silti aina yhtä mielellään. Kun on nuoresta pitäen kiertänyt ja esiintynyt, se on tärkeä osa omaa olemista.

– Tulee jaksamista ja voimaa, kun näkee yleisön viihtyvän ja heiltä kuulee hyväntuulista palautetta. Kyllä se pitää tämän koneen käynnissä, Janne miettii.

– Kiertämisen hankalammatkin puolet jaksaa, kun näkee keikkapaikoilla tällä työllä olevan merkitystä. Oma paikka on lavalla yleisön edessä. Niin se vaan on. Esiintymistä suorastaan tarvitsee, niin voi kyllä sanoa, Janne myöntää ennen kuin suuntaa Linnanmäen lavalle yleisön eteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt