Jennifer Lopez 50 vuotta! Pop-ikoni täräytti gaalaan vuonna 2000 niin antavassa asussa, että Google keksi kuvahaun: näin JLosta tuli tähti

Jennifer Lopez 50 vuotta! Pop-ikoni täräytti gaalaan vuonna 2000 niin antavassa asussa, että Google keksi kuvahaun: näin JLosta tuli tähti

Julkaistu:

50 vuotta!
Jennifer Lopez täyttää tänään keskiviikkona 50 vuotta. JLon matka köyhän perheen tytöstä maailman tunnetuimmaksi latinoikoniksi on ollut pitkä, mutta sitäkin uskomattomampi.
Niukassa asussa tankotanssiva Jennifer Lopez on näky, jonka ei uskoisi vaikuttaneen tällä planeetalla jo 50 vuoden ajan. Silti pyöreitä täyttävän popikonin vähäpukeisia pyörähdyksiä ihaillaan valkokankaalla jälleen syyskuussa Hustlers-elokuvan muodossa.

Eroottisen tanssijan rooli on Lopezille liki symbolinen, sillä hän aloitti uransa alun perin juurikin tanssijana ja näyttelijänä.

Jennifer Lopez syntyi 1969 New Yorkin Bronxissa keskimääräistä köyhempään puertoricolaisperheeseen. Jo 5-vuotiaana tanssi- ja laulutunnit aloittanut Lopez koe-esiintyi lukion viimeistä luokkaa käydessään pienen budjetin elokuva My Little Girliin ja sai osan yhtenä teinitytöistä. Nuori Jenny from the Block päätti, että hänestä tulee kuuluisa elokuvatähti.


Vanhempien mielestä idea oli täysin typerä. Ja se olikin, typerän vaatimaton tosin, sillä Jennifer Lopezista tuli yksi maailman vaikutusvaltaisimpia julkisuuden henkilöitä niin viihteellisten kuin yhteiskunnallisten teemojen saralla.

25-vuotias Lopez tanssi komediasarja In Living Colorissa muutaman tuotantokauden ajan, kunnes hän alkoi haaveilla tosissaan urasta valkokankaalla.

Lopez teki läpimurtonsa ensimmäisessä pääroolissaan Selena-elokuvassa vuona 1997. Traagisesti vain 23-vuotiaana murhatun latinomuusikko Selena Quintanilla-Pérezin elämäntarinan näytteleminen toi vajaa kolmekymppiselle Lopezille Golden Globe -ehdokkuuden. Samalla hänestä tuli historian ensimmäinen yli miljoona dollaria roolisuorituksestaan tienannut latinonainen.


JLo aloitti uransa laulajana virallisesti 1999, kun hänen esikoissinglensä If You Had My Love kiilasi suoraan Billboardin Top 100 -listan kärkeen. Ensimmäisen levyn tekoprosessi alkoi. On the 6 oli jättimenestys.

Jo nimeä itselleen kerryttänyt näyttelijä tiesi saaneensa levytyssopimuksen ensisijaisesti ulkonäkönsä ja aiemman suosionsa vuoksi. Siksi olikin yllättävää, että Lopez oli ennen vuosituhannen vaihtumista muuntautunut suositusta näyttelijästä vielä suositummaksi poptähdeksi.

Kahdeksan studioalbumia ja yli 80 miljoonaa myytyä julkaisua myöhemmin voi todeta, että suosio on kestänyt.

Helmikuu 2000. Lopez saapui silloisen poikaystävänsä, räppäri Sean Combsin kanssa Grammy-gaalaan vihreässä Versacen iltapuvussa, jonka kaula-aukko ulottui pitkälle navan alapuolelle. Kylpytakkimallinen sifonkiluomus aiheutti internetin alkuaikoina niin valtavan kohun, että sen on kerrottu toimineen alkusykäyksenä Googlen kuvahaun keksimiselle.


Lopezin menestys ja imago ovat tehneet hänestä yhden kiinnostavimmista julkisuuden henkilöistä. Tämä on pätenyt myös tähden varsin värikkääseen yksityiselämään: Lopez on ollut naimisissa kolme kertaa, mutta liitot ovat aina päättyneet eroon. Pisimpään hän viihtyi aviossa näyttelijä-laulaja Marc Anthonyn kanssa. Vuosina 2004–2014 naimisissa olleella ex-parilla on yhdessä kaksi lasta, kaksoset Max ja Emme.


Parhaillaan Lopez on kihloissa Alex Rodriguezin kanssa. Vuosia lajissaan maailman parasta palkkaa nostanut baseball-pelaaja kosi rakastaan sormuksella, jonka arvoksi on maalailtu noin viittä miljoonaa.
Viime vuosina JLo on pysynyt esillä erityisesti tv-tuomaroinneistaan muun muassa American Idol ja World of Dance -kykyohjelmissa. Lopez julkaisi viimeisimmän albuminsa 2014, mutta keikkailee edelleen aktiivisesti.

Lopez on yksi harvoista, jotka ovat onnistuneet nousemaan oikeiksi supertähdiksi sekä näyttelijänä että laulajana. Arvioiden mukaan Lopezin tähdittämät elokuvat ovat tuottaneet yli 3 miljardia euroa ja hänen omaisuutensa on arveltu olevan yli 380 miljoonan euron arvoinen. Viime vuonna tähti tienasi noin 42 miljoonaa euroa, eivätkä viisikymppiset vaikuta hidastavan tahtia.

Kuvia Jennifer Lopezin uran varrelta:
Yllä olevalla videolla Jennifer Lopez vuosien varrelta.

Lähteet: Business Insider, Variety, People, Money, IMDB24.7. klo 8.55 korjaus: Alex Rodriguez on baseballin pelaaja eikä jenkkifutari.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt