Onko Kirjurinluoto valmis villiin ketkutukseen? Pori Jazzeilla esiintyvä Christina Aguilera laittoi Sveitsissä pystyyn melkoisen show’n

Julkaistu:

Christina Aguilera esiintyy perjantaina ensimmäistä kertaa Suomessa Pori Jazzeilla. Katso kuvista, millaisen show’n nainen laittoi pystyyn Sveitsissä.
Tulevana perjantaina Suomessa päästään nauttimaan melkoisesta show’sta, kun poptähti Christina Aguilera esiintyy Pori Jazzeilla.

Kyseessä on Aguileran ensimmäinen Euroopan-kiertue 13 vuoteen ja täysin ensimmäinen kerta, kun laulaja esiintyy Suomessa.

Maanantaina Aguilera veti kiertueeseensa liittyvän keikan Moon & Stars -festivaaleilla Sveitsin Locarnossa. Keikalta julkaistujen kuvien perusteella myös Porin Kirjurinluodossa on luvassa melkoinen show, joka pitää sisällään sekä upeaa tulkintaa ja hyvällä tavalla kylmiä väreitä nostattavaa esiintymistä että toinen toistaan näyttävämpiä esiintymisasuja.

Kuten yleensä Aguileran keikoilla, niin myös tässä konsertissa osa esiintymisasuista oli laulajan tyylin mukaisesti melko niukkaa ja vähäpukeista, eikä peppukaan jäänyt pyörimättä.


38-vuotias Christina Aguilera oli alunperin lapsitähti, joka nousi julkisuuteen Disneyn Mickey Mouse Club -tv-sarjasta 1990-luvun puolivälissä. Myöhemmin hänestä tuli kaikkien tuntema teinitähti. Hänen esikoisalbuminsa Christina Aguilera julkaistiin vuonna 1999 ja levyn tunnetuin hitti on varmasti Genie in a Bottle.


Myöhemmin laulaja on muuttanut imagoaan, eikä hän ole enää suinkaan teinisensaatio. Neljännen albuminsa, Stripped (2002), myötä Aguilera julisti kasvaneensa aikuiseksi ja hänet on merkitty tekijäksi levyn useimpiin kappaleisiin.

Stripped-albumin kannessa Aguilera poseeraa kuuluisasti vain hiukset rintojensa peittona. Tässä seksuaalisuudessa ollut kyse vain kohahduttamisesta ja paljaasta pinnasta, sillä albumin balladi Beautiful oli hitti tuoreeltaan, ja myöhemmin siitä on tullut itsetuntoa nostattava tunnuslaulu ennen kaikkea seksuaalivähemmistöjen parissa.


Kaiken kaikkiaan Aguilera on julkaissut kahdeksan albumia ja esiintynyt kolmessa elokuvassa, josta tunnetuin lienee vuonna 2010 julkaistu Burleski. Hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti yli 43 miljoonaa ja hän on voittanut kuusi Grammy-palkintoa. Lisäksi hän toimi tuomarina Yhdysvaltojen The Voice -ohjelman kolmella ensimmäisellä kaudella vuosina 2011–2012.


Pori Jazzin pääesiintyjät ovat herättäneet jo vuosikymmenten ajan keskustelua, sillä kaikkien musiikilliset näytöt eivät ole aina kelvanneet jokaiselle kritisoijalle.

Aguilerastakin on kuulunut supinoita. Lapsitähti, teinitähti, seksillä operoiva poptähti. Ja kuten maanantaiselta keikalta otetut kuvatkin kertovat, tällä kertaa Pori Jazzien perjantain pääesiintyjä tulee todennäköisesti pyörittämään pyllyä vähissä vaatteissa, ja se on melko kaukana jazzin alkuperäisestä lähtökohdasta.

Mutta Aguilera on kuitenkin kiistattoman lahjakas laulaja ja näkemyksellinen artisti. Sopraano Aguilera saavuttaa poikkeuksellisen laajan, neljän oktaavin äänialan. Häntä pidetään Whitney Houstonin ja Mariah Careyn ohella tärkeimpänä 1980- ja 1990-luvuilla popmusiikissa tilaa saaneen vahvan ja taiturimaisen, gospelista, jatsista ja soulista vaikutteita saaneen laulutyylin taitajana.