Expressen: ASAP Rockyn manageri: ”Olemme menettäneet jo miljoonia” – Ruotsille saattaa koitua pidätyksestä kova hintalappu

Julkaistu:

Raki Mayersia syytetään pahoinpitelystä ja häntä pidetään tutkintavankeudessa Tukholmassa. Rockyn manageri John Ehman kertoi Expressenille, mitä tästä voi seurata.
ASAP Rockya eli Raki Mayersia pidetään tutkintavankeudessa Tukholmassa. Mayers vangittiin viikko sitten perjantaina ja häntä syytetään pahoinpitelystä.
Sosiaalisessa mediassa on asiasta käyty hyvin kiivasta keskustelua ja muun muassa Blockfest-festivaalin sometilillä julkaistiin vetoomus artistin vapauttamisen puolesta.

Asap Rockyn manageri John Ehman kertoi Expressenille antamassaan haastattelussa, että tutkintavankeuden vuoksi Mayersiltä on jäänyt väliin jo lukuisia keikkoja. Tuotantoyhtiö on menettänyt jo miljoonia euroja.

Ehmanin kertoo, että pahimmassa tapauksessa artisti joutuu perumaan koko kiertueen, jolloin pidätyksen hintalappu saattaa kohota jättimäisiin summiin.

– Tämä on ihmisoikeuksien rikkomista, kertoo Ehmann Expressenille.

Expressen kertoo, mikäli artisti todetaan syyttömäksi, on Raki Mayers ja hänen tuotantoyhtiönsä oikeutettuja korvaukseen menetetyistä kiertuetuloista.


Vangittuna on myös kolme muuta henkilöä, joista yksi on Mayersin henkivartija. Hänet kuitenkin vapautettiin jo keskiviikkona.

Räppäri matkusti Ruotsiin esiintyäkseen tiistai-iltana Tukholmassa järjestetyssä Smash x Stadion -tapahtumassa. Meyers pidätettiin vain muutama tunti keikkansa jälkeen. Pidätykseen johtanut välikohtaus tapahtui puolestaan sunnuntaina.

Tilanne sai alkunsa, kun Mayersin seurue riiteli tukholmalaisnuoren kanssa rikkoutuneista kuulokkeista. Mayers on julkaissut Instagramissa videon, jossa näytetään pahoinpitelyä edeltäviä tapahtumia.

Aftonbladet julkaisi videon pahoinpitelystä. Videolla näkyy, miten Mayers lyö uhriaan ja heittää toisen nuorista voimaa käyttäen maahan.

Syyttäjä vaatii Mayersille tuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä oli myös huolissaan siitä, että Mayers voisi poistua maasta ja sabotoida vapaana ollessaan oikeusjuttua.


Asap Rocky on saapumassa Tampereelle myös tänä kesänä, sillä räppäri on yksi elokuussa Tampereella järjestettävien Blockfestien pääesiintyjistä. Blockfest ei ole toistaiseksi kertonut, tullaanko Asap Rockya näkemään Ratina Stadionilla elokuussa välikohtauksesta huolimatta.