NYT: Karita Mattila sai eronsa jälkeen tukea Twitteristä: ”Somesta tuli minun hengenpelastajani” – kutsunut nettituttavuuksia myös vieraaksi kotiinsa

Julkaistu:

SOME
Oopperalaulaja Karita Mattila kertoi perjantaina New York Timesin haastattelussa, millaisia ihmisiä hän tapaa Twitterissä.
Laulaja Karita Mattila kertoi perjantaina New York Timesille, kuinka viestintäpalvelu Twitteristä tuli tärkeä tuki hänen elämässään.

Laulaja kertoo New York Timesille liittyneensä Twitteriin eronsa jälkeen. Mattila erosi Tapio Kuneisesta 30 vuoden avioliiton jälkeen.
Eropäätös oli Ilta-Sanomien tietojen mukaan yhteinen.

– Ei tässä mitään draamaa ole, muuta en kommentoi, Tapio Kuneinen sanoi Ilta-Sanomille helmikuussa.


Mattila kertoo New York Timesille nauttivansa somesta täysin siemauksin.

– Twitter oli minulle, vähän dramaattisesti ilmaistuna, kuin hengenpelastaja – siitä tuli minun pelastajani, hän kertoo New York Timesille.

Ennen eroa laulajaa ei näkynyt somessa. Mattila piti itseään kömpelönä kaikissa netti- ja tekniikka-asioissa. Twitteriin liittyminen ei New York Timesin mukaan ollut hänelle helppo ratkaisu. Laulajan ystävä varoittelikin, että netin syövereistä saattaa löytyä ihmisiä, jotka vihaavat sinua – ja jos ei löydy, niin sinulla ei ole vielä tarpeeksi seuraajia.

– Tapasin netissä niin monia uusia ihmisiä, he koskettivat minua ja itkin usein, kuinka he analysoivat musiikkiani ja mitä minä tein. Oli ollut niin pitkä aika siitä, että sain keskustella musiikista – minulle elintärkeästä asiasta, laulaja kertoo New York Timesille.

 

Somessa on todella mielenkiintoisia ihmisiä.

Mattila on haltioitunut siitä, että pääsee ”tapaamaan” ihmisiä, jotka tuntevat hänet oopperalaulajauran vuoksi. Hän on jopa kutsunut yhden jos toisenkin Twitter-seuraajan vieraakseen Floridassa sijaitsevaan kotiinsa, kertoo NYT.

– Heillä on kaikilla omat tarinansa, elämänsä ja uransa. Ja he ovat kaikki niin mielenkiintoisia ihmisiä, hän jatkaa New York Timesille.


Mattilan elämä muuttui, kun hän parikymppisenä, vuonna 1983 voitti BBC:n Singer of the World -kisan Cardiffissa. Sieltä lähtien alkoi Karita Mattilan maailmanvalloitus.

Mattila on ollut haluttu oopperalaulaja maailman eri lavoilla ja vierailee edelleen eri maiden oopperataloissa. Mattilalla on kotonaan kaksi musiikkimaailmassa arvostettua Grammy-palkintoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt