Tangomarkkinat pärähti käyntiin vauhdikkaasti: perinteinen avajaisparaati täytti Seinäjoen kadut – katso kuvat!

Julkaistu:

Seinäjoen Tangomarkkinat käynnistyi perinteiseen tapaan suurella avajaisparaatilla, jossa nähtiin runsain joukoin tangokuninkaallisia sekä iloista tangokansaa.
Juhlavuottaan viettävä Seinäjoen Tangomarkkinat käynnistyi tänään keskiviikkona perinteisellä avajaisparaatilla, joka keräsi yhteen paitsi edellisvuosien tangokuninkaalliset, myös Seinäjoelle saapuneet tangomusiikin ystävät.

Vaikka heinäkuusta on uutisoitu ennätyskylmänä, suosi sää kaupungille kerääntynyttä tangokansaa. Aurinko paistoi koko paraatin ajan lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari kipusi miltei hellelukemiin.


Paraati kiersi läpi kaupungin keskustan aina Ostoskulmasta Kirkkokadulle täyttäen Seinäjoen kadut tangolla ja tanssilla. Mukana matkan alusta loppuun kulkivat myös hallitsevat tangokuninkaalliset Saana Sassali ja Jarno Kokko.

– Täällä on aivan ihana tunnelma. Riemu alkaa olla ylimmillään ja varmaan iltaa kohden vain hurjenee, iloitsi viime vuoden kuningatarkilpailun voittanut Sassali Ilta-Sanomille.


Sassali tunnusti, ettei vuosi sitten osannut jännitykseltään juuri nauttia paraatin tunnelmasta. Vaikka tällä kertaa naisen aikataulu on vielä edellisvuottakin kiireisempi, voi hän nyt omien sanojensa mukaan antautua täysin tangon tunnelmaan.

– Nyt kun ei tarvitse kilpailla, niin voi vain olla ja nauttia. Edustaa täällä ja tavata ihmisiä, hehkutti Sassali.


Tangomarkkinat avannutta paraatia luotsasi edellisvuosien tapaan vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen. Perinteiseen pohjalaiseen jussipaitaan sonnustautunut Hallikainen yhtyi Sassalin ylistyssanoihin.

– Tunnelma on mahtava. Aurinko paistaa ja porukkaa on pirukseen, Hallikainen kehui Ilta-Sanomille.

– Tänne Seinäjoelle kun tulee, niin on kuin tulisi kotiin.


Tangomarkkinoilla on erityinen paikka monen paikkakuntalaisen sydämessä ja sen huomaa. Seinäjoen Keskuskatu pursusi paikallisia, kun paraati pysähtyi toviksi uudehkolle torialueelle ilahduttamaan tangon ystäviä tangokuningas Kyösti Mäkimattilan johdolla.

Sankoin joukoin paikalle saapuneet paikalliset intoutuivat tangokuninkaallisten johdolla myös tanssin pyörteisiin, kun Hallikainen ja niin ikään kruunun vuonna 2010 voittanut Marko Maunuksela kiipesivät vuorostaan lavalle viihdyttämään yleisöään.

– Meitä on täällä nyt kaksi vähän oudompaa häiskää, Hallikainen heitti Maunukselan nauraessa vieressä.

Paraatin ohessa takavuosien tangokuninkaalliset suostuivat ahkerasti yhteiskuviin ja nimikirjoituksiin. Myös tämän vuoden tangolaulukilpailun finalistit päästettiin ääneen ja he ilahduttivat tangokansaa yhdellä kaikkien aikojen ikimuistoisimmista tangoista: La Cumparsitalla.


Puolitoistatuntinen paraati huipentui lopulta tangokadun porteille. Kansa odotti malttamattomana, kun ensin tangokadulle marssivat itseoikeutetusti tämän vuoden finalistit sekä edellisvuosien kuninkaalliset.

Vihdoin paraatista vetovastuussa ollut Hallikainen julisti tangokadun virallisesti avatuksi. Ihmisten riemu oli käsin kosketeltavaa, kun innokas tangokansa kirmasi pitkän odotuksen jälkeen porteista sisään Rauman Poikasoittokunnan säestyksellä.

– Loistavaa tangomarkkinajuhlaa Seinäjoki, päätti Hallikainen.


Tangolaulukilpailun semifinaali käydään huomenna torstaina kello 19 alkaen. Tangokuninkaalliset kruunataan lauantaina kello 19 alkaen käytävässä finaalissa. Tangolaulukilpailun televisioi Alfa Tv.