Muistatko tv-kasvo Ismo Jokisen? Tältä 58-vuotias juontajakonkari näyttää nyt – erikoinen haastattelu Sylvester Stallonen kanssa jäi mieleen

Pitkän uran tehnyt tv-kasvo Ismo Jokinen hyppää tänä vuonna Tangomarkkinoiden juontajaksi.

11.7.2019 7:02

Tangomarkkinoiden suoran tv-lähetyksen juontajana nähdään tällä kertaa takavuosilta tuttu tv-juontaja Ismo Jokinen. Hänen juontajaparinaan on Miss Suomi 1996 Lola Odusoga.

58-vuotias Ismo on innoissaan historian havinaa henkivästä työtehtävästään.

–Olin peräti 12 vuotta joka kesä Tangomarkkinoilla. Viimeiset kaksi kestää työskentelin Tangomarkkinoiden lehdistöpäällikkönä. Innostuin heti, kun minua pyydettiin tänä vuonna finaalin juontajaksi. Tämä on varsin nostalgista, Ismo sanoo.

Ismo Jokinen vuonna 2006.

MTV3-kanavalle vielä 2000-luvun puolivälissä Ruututoimitus- ja Joulukalenteri -ohjelmia tehnyt Ismo on sittemmin toiminut esiintymiskouluttajana.

Suora lähetys jännittää jopa kokenutta esiintymiskouluttajaa – kuten jokainen muukin esiintyminen.

–Pientä jännitystä pitää aina olla, vähän perhosia vatsassa. Jännitys ei saa kuitenkaan viedä kykyä esiintyä, Ismo sanoo.

Ismo juonsi aikoinaan suorana muun muassa Miss Baltic Sea -kisat, Uudenvuoden tanssit ja Lastenklinikoiden Kummien tapahtumia.

–Suorassa lähetyksessä on aina oma taikansa, se on koko homman suola. Mitä tahansa voi tapahtua – ja yleensä tapahtuukin.

Ismo Jokinen ei epäröinyt hetkeäkään tarttua Tangomarkkinoiden juontopestiin.

Ismon ensimmäiset muistikuvat Tangomarkkinoilta ovat Lolan tavoin vuodelta 1996.

Hän työskenteli Tangomarkkinoiden erilaisten livetapahtumien juontajana lähes kymmenen vuotta vuodesta 1996 lähtien, kuten myös Lola. Omituista kyllä he eivät koskaan tavanneet Tangomarkkinoilla. Tapahtumia on valtavasti ympäri kaupunkia: raviradalla, tangokadulla, tanssilavoilla...

–Juontajat vaihtavat paikkaa jatkuvasti, joten ei siellä juuri muihin juontajiin törmää, Ismo kertoo.

–Kokoonnuimme yleensä muiden juontajien kanssa aamu neljältä paikallisessa kristillisessä kahvilassa, jossa joimme kahvit ja puhuimme päivän töistä. Tangomarkkinoiden juontajien työmoraali on aina ollut korkea: en muista uraltani yhtäkään humalaista tai krapulaista juontajaa, Ismo jatkaa.

Lola oli aamuyön tunteina aina autuaasti nukkumassa, koska aamuisin oli aikainen herätys.

–Jätin yöriennot väliin, sillä tein Tangomarkkinoilla paljon töitä. Muistan tavanneeni laulajia ja muita juontajia usein pikaisesti jonkun tapahtumalavan takahuoneessa, Lola kertoo.

Satu Silvo ja Ismo Jokinen Suurtansseissa vuonna 1999.

Ismon työtehtäviin Tangomarkkinoilla kuului myös tangokuninkaallisten seuraaminen, sillä hän teki kuninkaallisista vuosittain dokumentin MTV3-kanavalle.

–Seurasimme tangokuninkaallisten ensimmäistä viikkoa ensimmäiselle keikalle saakka, Ismo muistelee.

Musiikki on lähellä Ismon sydäntä. Hän työskenteli aikoinaan vuosia tiskijukkana, ja hänen musiikkimakunsa on varsin laaja.

Hän odottaa Lolan tavoin innolla yhden kesän päätapahtuman juontamista.

–Kun 20000 ihmisen edessä saa juontaa uudet kuninkaalliset esiin, niin onhan se mahtavaa. Ja vaikkei tangosta tykkäisikään, niin tapahtuman tunnelma on aivan upea! Ismo vinkkaa kaikille katsojille.

Juontaja Ismo Jokinen odottaa jo innolla Tangomarkkinoita.

Ismo Jokinen muistaa erityisen hyvin juontokeikan, jossa hänen piti haastatella Hollywood-tähti Sylvester Stallonea tämän vieraillessa Helsingin Mikonkadulle avatussa Planet Hollywood -ravintolassa 1995.

– Stallone oli puolitoista tuntia myöhässä, ja livetapahtuma oli koko ajan käynnissä, joten siinä piti keksiä koko ajan yleisön edessä jotain juttua. Jutut alkoivat loppua kesken, kunnes Stallone saapui paikalle, Ismo muistelee.

– Juuri kun olimme nousemassa lavalle, hänen brittimanagerinsa tuli kuiskaamaan korvaani, että ”anteeksi herra, mutta voisitteko puhua mahdollisimman kovalla äänellä, koska herra Stallonella on erittäin huono kuulo kuvauksissa käytettyjen pommien vuoksi”.

Ismo Jokinen on päässyt vuosien varrella haastattelemaan Sylvester Stallonea.

Lopulta Ismo joutui lähes huutamaan koko haastattelun ajan.

– Se piti täysin paikkansa, että Stallonella oli todella huono kuulo.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin karsinta torstaina 11.7. AlfaTV:llä klo 19.00. Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuninkaallinen finaali lauantaina 13.7. AlfaTV:llä klo 19.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?