Seksipommina tunnettu Kikka koki traagisen kohtalon vain 41-vuotiaana – ystävät paljastavat nyt, miksi laulajan vointi heikkeni: ”Kroppa ei kestänyt”

Julkaistu:

30 vuotta sitten julkisuuteen ponnahtanut Kikka yritti paluuta, josta ei koskaan tullut mitään.
Kikka, oikealta nimeltään Kirsi Sirén nousi julkisuuteen 30 vuotta sitten ensisinglellään Mä haluun viihdyttää.

Rikkinäisestä taustasta noussut artisti esitti vihjailevilla sanoituksilla ryyditettyjä kappaleitaan seksikkäästi liikehtien.

Ura päättyi traagisesti joulukuussa 2005, kun vasta 41-vuotias laulaja menehtyi sairaskohtaukseen.

Hänen elämänsä on esillä myös tänään Ylen Radio Suomessa alkavan draamasarjan Kikka – tarina tähdestä ansiosta.


Kikka villitsi kansaa, mutta sai osakseen myös paljon julkista irvailua.

– Kikka oli Suomen myydyin, mutta samalla väheksytyin naisartisti, Ile Vainio sanoo.

Vainio ja hänen isänsä Junnu Vainio kirjoittivat salanimillä Kikalle sanoituksia. Kikan taustajoukkoihin kuului myös ystävä ja ex-manageri Pia Temisevä. He kumpikin muistavat lämmöllä edesmennyttä yhteistyökumppaniaan.

– Kikka oli herkkä, lempeä ja hyväsydäminen, mutta myös hyvin jääräpäinen. Joskus rasittavuuteen asti, Pia Temisevä hymyilee.

– Kikka oli hyvin sydämellinen, yhtä suurta sydäntä, Vainio luonnehtii.


Ehkä vähän liikaakin, sillä Kikan sydän petti vain 41-vuotiaana. Ile Vainio uskoo menehtymiseen vaikuttaneen halu palata esiintymislavoille myös ulkoisesti kunnossa.

– Kikka soitti minulle ja sanoi haluavansa palata. Hän alkoi urheilla, mutta kroppa ei enää kestänyt niin kovaa kuntokuuria. Kuolema oli minulle yllätys, koska hän oli laittamassa itseään kuntoon, Vainio kertoo.

– Kikka oli nopea liikkeissään. Hän halusi äkkiä tuloksia ja oli tekemisissään ehdoton. Tuli liikaa rasitusta kropalle, kun muutoksia tehtiin nopeasti. Kuten kävi isällenikin, Vainio toteaa.

Kikan lähimpiin ystäviin kuulunut toimittaja Raija Pelli vahvistaa Vainion näkemyksen.

– Kirsi oli ollut raittiina useita kuukausia, ja hän suunnitteli paluuta esiintymään. Hän oli kärsinyt koko syksyn hirvittävän pahasta flunssasta, joka ei meinannut millään parantua, Raija Pelli muistaa.

– Kirsillä oli ollut syksyn mittaan niin monta antibioottikuuria, että lääkäri ei enää suostunut kirjoittamaan uutta reseptiä. Sen jälkeen otettiin muut konstit kuten vahvat yskänlääkkeet käyttöön. Kirsin kroppa oli rasittuneessa tilassa.

Liikunta on ehdottomasti kielletty flunssan ja myös siitä toipumisen aikana. Pellistä on mahdollista, että Kikka saattoi treenata liian innokkaasti.

– Kirsi oli äärettömän tarkka ulkonäkönsä suhteen. Sen voin allekirjoittaa. Hän halusi olla esiintyessään timmissä kunnossa. Ehkä hänen kroppansa oli vielä liian hauraassa tilassa, Pelli puntaroi.

Juttu on katkelma. Voit lukea koko artikkelin päivän Ilta-Sanomista tai digilehdestä.

Musiikkidraaman Kikka – tarina tähdestä 20 jaksoa arkisin klo 17.30 Ylen Radio Suomi alkaen 1.7. Jaksot kuunneltavissa myös Yle Areenassa.