17-vuotiaan amerikkalaistytön elämä mullistui kolme vuotta sitten yhden nettijulkaisun seurauksena – esiintyy nyt kymmenille tuhansille

Julkaistu:

Billie Eilish on vasta 17-vuotias superstara, joka poikkeaa tavanomaisesta ”teinipopparista”.
17-vuotias Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, paremmin tunnettu nimellä Billie Eilish, on noussut kolmen vuoden aikana yhdeksi maailman suosituimmaksi laulajaksi.

Los Angelesilainen supertähti julkaisi 13-vuotiaana marraskuussa 2015 ensimmäisen kappaleensa Ocean Eyes musiikkisivusto SoundCloudissa. Kappale nousi netissä viraaliksi hitiksi yhdessä yössä ja nyt kappaleella on yli 22 miljoonaa kuuntelukertaa.

Kolme vuotta myöhemmin, huhtikuussa 2019 Eilish esiintyi maailman yhdellä suosituimmista festivaaleista, Coachellassa, Kalifornian aavikoilla kymmenille tuhansille ihmisille.


Billie Eilish on julkaisut kolmivuotisella urallaan useamman sinkun ja EP:n. Huhtikuussa 2019 julkaistu, laulajan ensimmäinen täyspitkä albumi When We All Fall Asleep, Where Do We Go? singahti välittömästi Yhdysvaltojen ja usean Euroopan maan ostetuimmaksi.

Albumi on pysytellyt Yhdysvaltojen suosituimpien neljän parhaan joukossa nyt kaksi kuukautta.

Eilishin suosio on ryöpynnyt myös yli Yhdysvaltojen rajojen muualle maailmaan. Varsinkin nettikansan keskuudessa tumman ja särmikkään Bad Guy -kappaleen erilaiset lainakappaleversiot ja kappaleen säestämät viraalit videoklipit ovat valloittaneet nuorten puhelimien näyttöjä.

Kaksi kuukautta julkaisunsa jälkeen Bad Guy on edelleen yksi Suomen soitetuimmista Spotify-musiikkipalvelussa.


Billie Eilishin vanhemmat ovat näyttelijä-laulaja Maggie Baird ja näyttelijä Patrick O'Connell. Eilishin sai vanhemmiltaan kotiopetusta ja harrasti lapsena aktiivisesti tanssia. Kahdeksanvuotiaana hän lauloi Los Angelesin Children’s Chorus -lapsiorkesterissa, kertoo Billboard.

– Lauloin jatkuvasti. Ihmisten piti hyssytellä koko ajan. Olen vieläkin sellainen, kertoi Eilish Billboardille vuonna 2017.

Vaikka Eilish sanoittaa ja säveltääkin kappaleensa pitkälti itse, sai hän uransa ensiaskelissa apua Finneas-isoveljeltään. Isoveljen kokemuksesta musiikin ja näyttelemisen parissa oli apua Eilishin ensimmäisten kappaleiden loppuunviemisessä.

14-vuotiaana Eilish allekirjoitti levytyssopimuksen huippunimistään tunnetun Interscope-levy-yhtiön kanssa. Interscopelta tuttuja muusikoita ovat muun muassa Eminem ja Madonna.


Eilishin musiikin tyyli on hyvin erilaista, kuin aiemmilta ”teinipoppareilta” – kuten Justin Bieberiltä, Taylor Swiftiltä tai Miley Cyrusilta – on totuttu kuulemaan. When We All Fall Asleep -levy on täynnä synkkiä vivahteita sisältäen kuitenkin lapsenomaista hauskuutta ja nokkeluutta. Musiikkityyliltään se ei myöskään asetu mihinkään tiettyyn muottiin.

– Vihaan ajatusta genreistä, en halua että kappaleita kategorisoidaan, kommentoi Eilish Billboardille.


Ulkonäkönsä puolesta Eilish ei myöskään asetu perinteisen popparin rooliin. Huomiota herättävät kuosit, löysät vaatteet, isot brändit, ja erikoiset asusteet ovat Eilishille arkipäivää.

Suomeen Eilish ei ole vielä ehtinyt tulla esiintymään, mutta tänä perjantaina 28.6. artisti suuntaa Lollapalooza-festareille, Tukholmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt