Reijo Taipaleen muistoksi järjestetään konserttikiertue – lavalle nousee rakastetun laulajan tyttärentytär: ”Isoisä oli esikuvani”

rac

Julkaistu:

kiertue
Reijo Taipaleen muistokiertueella esiintyy pitkä liuta tähtiartisteja.
Suomalaisen iskelmätaivaan suosikki Reijo Taipale kuoli huhtikuussa 79-vuotiaana. Rakastetun laulajan kuolema järkytti paitsi tämän lähipiiriä, myös tähden faneja ja kollegoita.
Nyt Taipaleen muistoksi järjestetään konserttikiertue, jossa esiintyy joukko iskelmätähtiä. Lokakuussa alkavalla kiertueella nähdään muun muassa Saija Tuupanen, Erika Vikman, Susanna Heikki, Simo Silmu, Kauko Simonen, Dimitri Keiski, Marco Lundberg ja Taipaleen tyttärentytär Senja Myller sekä tähtiviulisti Satu Savioja.

Taipaleen muistokonsertit nähdään Kulttuuritalossa, Helsingissä 19. lokakuuta, Tampere-talossa, Tampereella 20. lokakuuta, Logomossa, Turussa 23. lokakuuta ja Sibeliustalossa, Lahdessa 24. lokakuuta. Artistikaarti vaihtelee konserttikohtaisesti. Kiertueen juontajina toimivat Susanna Heikki ja Tarja Närhi.

Kiertueelle osallistuva, omaa musiikkiuraansa aloittava ja Idols-sarjassa nähty Senja Myller on Taipaleen lapsenlapsista nuorin.

– Isoisäni oli minulle esikuva, niin musiikillisesti kuin muutoinkin ja on suuri kunnia päästä mukaan hänen muistokiertueelleen, Myller toteaa kiertueen tiedotteessa.
Myös Saija Tuupasella on Taipaleesta lämpimiä muistoja.

– Reijo Taipale oli yksi suurista suosikeistani ja minulla oli ilo esiintyä muutaman kerran hänen kanssaan. Hän oli todellinen suomalaisen tangon kuningas, Tuupanen sanoo.

Kiertueella säestävänä orkesterina on Reijo Taipale -juhlaorkesteri kapellimestarinaan harmonikkamestari Jani Helenius. Taipale ja Kari Tapio olivat hyviä ystäviä ja orkesteri koostuukin Taipaleen ja Kari Tapion taustayhtyeiden muusikoista.

Taipale palkittiin pitkän uransa aikana muun muassa Pro Finlandia -mitalilla. Hänen levytysuransa alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Taipaleen muita hittejä olivat esimerkiksi Satumaa, Tähdet meren yllä, Tango Humiko, Sateen tango, Onnen maa ja Elämän parketeilla.

Konserttien liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa. AlfaTV televisioi yhden konserteista.