Hollywood -tähti Kiefer Sutherland konsertoi Suomessa – kajautti ilmoille todellisen klassikkobiisin: ”Tätä isä lauloi viedessään minut päiväkotiin”

– Minun nimeni on Kiefer Sutherland, sanoi Musen lämmittelijäesiintyjä Helsingin Suvilahdessa tiistai-iltana.

Kiefer Sutherland yhtyeineen toimii Musen lämppärinä.

18.6.2019 20:54

Sitten Kiefer Sutherland piti tauon, sillä kuvioon kuuluu, että esittelyyn vastataan hyväksyvällä, tervehtivällä huudolla.

Jonkinlainen mölinä kuultiin Suvilahdessakin. Todennäköisesti isompi kuin lämmittelijäyhtyeelle yleensä suodaan.

Mutta Kiefer Sutherlandille kantrirock-laulajana toimiminen on vasta kakkostyö. Hänet tunnetaan ennen kaikkea näyttelijänä, toisen polven Hollywood -tähtenä.

– Meiltä on juuri julkaistu uusi albumi. Sen nimi on Reckless & Me. Se kertoo rodeo-onnettomuudesta, johon jouduin 1990-luvulla.

Tämä saattoi olla täsmällisesti totta – tai sitten kielikuva: Sutherlandin on kerrottu kärsineen aikaisemmin alkoholiongelmasta, joka muun muassa raunioitti hänen ensimmäisen avioliittonsa.

Tämä oli joka tapauksessa ennen kuin Sutherlandista tuli 24-tv -sarjan keskushahmon Jack Bauerin näyttelijä – ja nykyisellä tavalla merkittävä tv- ja elokuva-alan toimija. Hän paitsi näyttelee, myös tuottaa tv-sarjoja.

24 oli viime vuosikymmenellä Sopranos, Mullan alla, Täydelliset naiset -tv-draamojen ohella rakentamassa katsojien kulutustottumuksia suoratoistomaailmaa varten. Nyt Netflix, HBO ja muut vastaavat tv- ja elokuvapalvelut tarvitsevat loputtomasti 24:n kaltaisia, katsojia koukuttavia sarjoja.

Ja tuossa populaarikulttuurin maailmassa Sutherlandin Jack Bauer on samanlainen kulttihahmo kuin James Gandolfinin Tony Soprano tai Bryan Cranstonin Walter White.

No miten käy ”Jack Bauerilta” rock and roll?

Kiefer Sutherland tunnetaan etenkin 24-sarjasta, jossa hän esitti Jack Baueria.

Lyhyen esiintymisen perusteella ihan hyvin. Sutherlandin ääni on karhea ja sopii perinteisiin kantrirock -biiseihin uskottavasti.

Muse -yleisö ei ehkä ole Surherlandille ja hänen musiikilleen kaikkein ominta, mutta kuuliaisesti ja uteliaasti runsaat 15 000 ihmistä laulavaa näyttelijää kuunteli.

Tutuinta tavaraa ihmisille oli Bob Dylan -laina Knockin’ on Heavens Door.

– Isäni (näyttelijä Donald Sutherland) lauloi tätä minulle viedessään minut päiväkotiin, Kiefer Sutherland spiikkasi.

Kappale on paljon versioitu, mutta Sutherlandin tulkinta tuskin on laulun historian heikoimmasta päästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?