Metallibändin esiintyminen vaakalaudalla Irlannissa – kaupunginvaltuutettu syyttää bändiä satanismista: ”Se on pahuutta”

Julkaistu:

Satanisti?
Behemothin keikka Limerickissä ei välttämättä toteudu.
Limerickin kaupunginvaltuutettu ja entinen pormestari Kevin Sheehan on hyökännyt metallibändi Behemothia vastaan. Hän haluaa estää bändin keikan kaupungissaan.

– Minusta tämä on täysin perusteltua. Satanismi liittyy pahuuteen. Ja minä olen kristitty. Vastustan kaikkea, joka on tekemisissä satanismin ja ilkeiden ajatusten kanssa, oli se sitten musiikkia tai jotain muuta, mies päästeli Today FM:n radio-ohjelmassa.

– Meillä on lait tässä maassa. Oikeusministeri Charlie Flanagan päätti kuukausi sitten olla päästämättä amerikkalaista pastoria maahan vuonna 1999 säädetyn lain perusteella. Pastori on antisemitisti. Hänen ei sallittu levittää aatteitaan Irlannissa. Niinpä soitin ministerille ja pyysin häntä harkitsemaan vakavasti saman lain soveltamista näitä satanisteja vastaan.


Satanismi on uskonnollinen, ideologinen ja filosofinen oppi, jota ei tule sekoittaa saatananpalvontaan.

Satanistit eivät usko Jumalaan tai Saatanaan, vaan he käsittävät Saatanan kuvainnollisesti. Satanistit korostavat Saatanaan yhdistettyjä ominaisuuksia ja vastustavat kirkon pyrkimyksiä tukahduttaa ihmisen luontaiset halut ja tarpeet.

Sheehan painotti, ettei hänellä ole mitään konsertteja ja musiikkia vastaan.

– Olen käynyt parissa konsertissa itsekin. Edellisen kerran kävin kuuntelemassa Ennio Morriconea. Nautin todella paljon kokemuksesta. Olen nähnyt myös Michael Jacksonin ja Neil Diamondin. Ei minulla ole ongelmaa musiikin kanssa, mutta satanismin harjoittaminen tai sellaisten ajatusten levittäminen… ne eivät sovi.
Behemoth on ollut ennenkin vaikeuksissa. Puolan hallitus syytti bändin nokkamiestä Adam ”Nergal” Darskia erilaisista rikoksista, kuten Raamatun repimisestä lavalla.

Behemothin fanit vetosivat taiteilijan vapauteen, mutta konservatiivien mielestä Nergal loukkasi kaikkia Puolan katolisia.

Nergal kommentoi Raamatun repimistä Ilta-Sanomille viime vuonna:

– No, sitä Raamattua ei enää ole, mutta ei ole oikeusjuttuakaan, sillä voitin sen. Suomi on niin liberaali maa, että te ette ehkä ymmärrä tilannetta Puolassa. En voi uskoa, että joudun taistelemaan tällaisesta asiasta vielä vuonna 2018.


Nergal on saanut katolisen kasvatuksen ja kertoo miettivänsä uskontoa miltei koko ajan.

– Se on osa elämääni. En pääse siitä eroon ja siksi taistelen sitä vastaan. Uskonto on yksi orjuuden muoto. Uskovaiset luulevat olevansa vapaita, mutta eivät he ole. He seuraavat sokeina johtajiaan.