Kongossa syntynyt räppäri PastoriPike lataa suoraa tekstiä Suomen musiikkimaailmasta – uskoo ihonvärinsä olevan ongelma

Julkaistu:

musiikkimaailma
PastoriPikenä tunnettu Pierlin Mpaka Makumbu tähtää huipulle ja suurille areenoille. Hän haluaa olla esimerkkinä nuorille.
– Aion olla ensimmäinen tummaihoinen rap-artisti, joka esiintyy jäähallissa, Pierlin Mpaka Makumbu, 31, kiteyttää suunnitelmansa.

Pierlin tunnetaan paremmin PastoriPikenä, joka on tullut musiikkimaailmassa tutuksi hiteistään Aito G ja Bulifleim. Suurelle yleisölle artisti on vielä vieras, mutta hänen suunnitelmansa ovat valtaisat: tulevaisuudessa hän aikoo ottaa haltuun Suomen suurimmat lavat. Hän haluaa jopa niin isoksi, että jonain päivänä hän oman patsaan.

PastoriPike on kotoisin Kongosta, josta hän muutti Suomeen vain 2-vuotiaana. Hänen perheensä pakeni sotaa ja asettui Suomeen, jossa Pierlin sitten kasvoi.
Mies paljastaa, että hän kohtaa Suomessa edelleen ihonvärinsä vuoksi ennakkoluuloja. Hänestä on hälyttävää, että festareilla ei ole lähes ollenkaan tummaihoisia suomalaisia esiintyjiä, vaikka heidän määrä kasvaakin hiljalleen.


Rapmusiikin juuret ovat afrokulttuurissa, joten Piken kokee sen nurinkuriseksi, että Suomessa tummat räppärit eivät pääse eteenpäin.

– Oon lyönyt himassa nyrkkiä seinään sen vuoksi. Mulla on hyviä biisejä, jotka eivät ole menneet eteenpäin, koska mä olen tumma, hän sanoo.

PastoriPiken tunnetuimmalla hitillä Aito G:llä on Youtubessa lähes miljoona näyttökertaa. Kappale räjähti Suomessa, mutta silti ura ei tuntunut etenevän.

– Aito G:ssä on vahva viesti ja viiden tumman artistin joukko taustalla. Samanlaisen jenkkiporukan musaa tuodaan Suomeen ja soitetaan radiossa, mutta suomalaisten tummaihoisten musaa ei, hän sanoo.

– Jos tummat pääsisivät Suomessa huipulle ja saisivat tilan olla esikuvina, moni kaltaiseni nuori jättäisi rötökset tekemättä.


PastoriPike ajautui itse nuorena ongelmiin, tappeli ja joutui tekemisiin poliisin kanssa. Lopulta erään poliisin sanat saivat hänet kääntämään elämänsä suunnan.

– Poliisi sanoi mulle, että hei Pike, skarppaa vähän. Sulla on vielä elämä edessä, hän muistelee keskustelua.

Pike uskoo, että hänellä on jotain, mitä koko Suomi tulee rakastamaan. Hän aikoo olla se, joka täyttää Hartwall-areenan, esiintyy jokaisessa tv-ohjelmassa ja näyttää tummien olevan ihan samankaltaisia kuin muutkin ihmiset.

– Mä olen tehnyt tyhmyyksiä, mutta nyt mä olen tässä pisteessä. Ihan kunnon suomalaisena.