Miltä kuulostaa Manaaja, Terminator tai Titanic karaoketulkintana? Festarikansan leffakaraoke ei jättänyt ketään kylmäksi

Julkaistu:

sideways
Musiikkifestivaalin yleisö tuntee myös elokuvat – se nähtiin leffakaraokessa.
Sideways -festivaaleilla Helsingissä tehdään muutakin kuin kuunnellaan musiikkia. Osa yleisöstä uskaltautuu esiintymään itsekin aidon karaokeasenteen turvin.

Mutta ei näillä juhlilla ihan tavallisia hittejä lauleta. Viime vuoden suosikiksi noussut linnunlaulukaraoke saa tämän vuoden festareilla jatkoksi leffa- ja eläinkaraoken. Eläimet päästetään irti lauantaina, perjantaina oli elokuvien vuoro.

Lavalle sai mennä yksin tai kaksin. Idea oli yksinkertainen: esittää taustalla näkyvän kohtauksen päälle oma tulkinta vuorosanoista tai muusta roolityöstä – tai eläytyä vaikka miimisesti tulkitsemaan elokuvan emotionaalista viestiä.

Elokuvia on tehty monenlaisia, ja monenlaiset ovat suomalaisen festariyleisön leffamaut. Ennakkoluuloisempi ei ehkä olisi arvannut kiltinnäköisen naisen riehaantuvan Manaajan väkivaltakohtauksessa täysin. Pelottavaa!

Tai harva ehkä odotti niin kokonaisvaltaista esitystä, jonka Pontus Johansson tarjosi Titanicin loppukohtauksesta. Hän lauloi My Heart Will Go Onia, ja eläytyi koomisesti, mutta täysillä niin Kate Winsletin kuin Leonardo DiCaprionkin legendaarisiin roolisuorituksiin kohtalokkaalla laivamatkalla.


– Valinta oli helppo. Muistan tämän elokuvan lapsuudesta, hän kertoi IS:lle esiintymisensä jälkeen.

Titanicin jälkeen nähtiin muun muassa Terminatoria, Monty Pythonia ja Kun Harry tapasi Sallyn -elokuvan kuuluisin kohtaus: valkokankaallahan Meg Ryan aikanaan todisti, miltä näytelty orgasmi näyttää.

Mutta perjantain Sidewaysissa esityksen päätteeksi kuultiin toisenlainen totuus:

– Muistakaa, että nainen ei koskaan näyttele!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt