Muuttunut Chisu teki paluun pitkän tauon jälkeen – yksityiselämästään vaitonainen laulaja esiintyi elämänkumppaninsa Jori Sjöroosin kanssa

Julkaistu:

sideways
Chisu ja Jori Sjöroos muodostavat kaksi kolmasosaa Chisun uudesta yhtyeestä. Kuinka valmis uusi bändi olikaan heti ensimmäisellä keikallaan.
Helsingin Sideways-festivaaleilla nähtiin uudistuneen Chisun ensimmäinen varsinainen keikka. Pari vuotta hiljaiseloa viettänyt Chisu on pistänyt uusiksi bändinsä, musiikillisen ilmaisunsa – ja yksityiselämänsä.

Chisu eli Christel Sundberg tekee musiikkia nyt uuden elämänkumppaninsa, muusikko-artisti Jori Sjöroosin kanssa. Sjöroos muistetaan muun muassa PMMP:n kappaleiden säveltäjänä ja levyjen tuottajana. Lisäksi hän on tehnyt musiikkia myös nimillä Fu-Tourist, Magenta Skycode sekä Roox. Sjöroos on Vestan kehutun ja palkitun esikoislevyn tuottaja.

Chisun uusi yhtye on trio, jonka muodostavat Chisu, Sjöroos sekä Ruusut-yhtyeestä tuttu Alpo Nummelin.

Pari viikkoa sitten kolmikko esitti pari kappaletta levy-yhtiö Warner Musicin kutsuvierastilaisuudessa, mutta nyt se kohtasi yleisön täysimittaisella festivaalikeikalla.


Pääasiassa pelkistettyä, elektronista soundia tuottava kokoonpano sopii hyvin Chisun uudistuneen musiikin esittämiseen. Kuluneena keväänä on julkaistu uusi albumi Momentum 123, jonka kappaleet Chisu sävelsi käyttäen lähtökohtana soundeja ja biittejä. Inspiraatio ja toteutus olivat elektronisia, biisejä hän ei nyt säveltänyt pianolla kuten muutamaa edellistä levyä varten.

Kolmessa osassa julkaistun Momentumin sanoitukset käsittelevät päättyvän ihmissuhteen kolmea eri vaihetta. Synkän irtiriuhtaisun jälkeen seuraa uuden tilanteen hyväksyminen ja lopulta näkyy jo valoa tunnelin toisessa päässä.

Livenä Chisu, Sjöroos ja Nummelin esittivät Momentumin kappaleita kuin olisivat kiertäneet niiden parissa jo vuosia. Chisu on toki kokenut esiintyjä, samoin yhtyetoverinsa. Silti oli outoa, miten hallussa kokonaisuus oli: Chisun laulutulkinnat ja lavaliikkeet, bändin soitto ja esityksen tehosteet napsahtelivat iskuilleen kuin Pohjois-Korean armeijan marssisaappaat.


Musiikillisen ilmaisun lisäksi keikan visuaalisuus oli festivaalioloihin hämmentävästi areena-tasoa: lavan levyiselle taustanäytölle heijastettiin iskulauseita, yksinkertaisia, mutta kappaleisiin hyvin sopivia ja selkeää symboliikkaa: Chisun tämän hetken logo taitaa olla c-kirjain punaisten huulten keskellä.

– Tein uuden levyn muutoksesta, Chisu spiikkasi – ja sen kokemiseen ja sietämiseen hän kannusti myös yleisöä.

Teema on ollut aiemminkin läsnä hänen lauluissaan, kuten kappaleessa Kohtalon oma jo kahdeksan vuotta sitten. Biisin sanomaa hän täsmensi yleisölle kertosäkeessä:

– Tää on se tärkein kohta: ”Hei kohtalo, mul oma tahto on!”

Ohjelmistoon siis kuului koko joukko vanhojakin Chisu -hittejä kuten Sabotage ja Baden-Baden.

Yksi jäi kuitenkin kuulematta: Tuu mua vastaan.

Ehkä se ei sovinnollisuudessaan sovi Momentumin muutoshakuisuuden rinnalle?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt