Laulaja Antti Railio, 34, kamppaili vuosikausia pysyäkseen pinnalla – sitten eteen osui ihana Siiri, joka muutti kaiken: näin tähdellä menee nyt

Julkaistu:

Laulajatähti
Antti Railio on löytänyt elämäänsä uutta energiaa uuden rakkaansa avulla. Pari suunnittelee menevänsä naimisiin pian.
The Voice of Finland -laulukilpailun 2013 voittaneen Antti Railion elämässä on sattunut ja tapahtunut. Välillä on menty vauhdilla ylös, välillä raskaasti alas.

Voimakkaana tulkitsijana tunnettu Railio, 34, on välillä kulkenut kriisistä kriisiin, mutta on aina taistellut päänsä pinnalle. Milloin artisti kamppaili kaksisuuntaisen mielialahäiriönsä, milloin parisuhteensa kanssa. Vuonna 2015 hän paljasti Facebook-kirjoituksessaan kärsineensä kymmenisen vuotta masennuksesta.

Railion suhde lastensa äitiin päättyi 2017. Samaan aikaan artisti aloitti väkevän elämäntaparemontin, jonka aikana hän laihtui jopa 70–80 kiloa. Masennus väistyi, energia palasi.

– Olen ikionnellinen, että en antanut periksi, Railio sanoo nyt IS:n haastattelussa.
Uusi, innostava käänne tapahtui kesällä 2018, kun Railio tapasi Siiri-nimisen naisen ja rakastui tähän vatsanpohjaansa myöten. Tummatukkainen Siiri osui Railion silmiin häissä, joissa hän oli esiintyjänä. Morsian oli Siirin sisko.

Myöhemmin syksyllä Railio yllätti Siirin kesken Kempeleen-keikkansa. Noin 1500-päinen yleisö sai hämmästyneenä seurata kun artisti kosi lavalla rakastaan – laulettuaan ensin Yö-yhtyeen kappaleen Mitä jos mä rakastan sua, polvistuttuaan sitten mielitiettynsä eteen.

– Muistan vieläkin elävästi sen hetken. Olin siinä itsekin jännityksestä aivan sekaisin, ja jouduin kysymään Siiriltä uudestaan, että oliko hänen vastauksensa varmasti myönteinen. Onneksi oli, Railio muistelee hymähdellen.

Nyt Railio vaikuttaa löytäneensä elämäänsä pysyvämmin tasapainoa. Suurin syy löytyy rintapielen tienoilta, rakkaudesta.

– Olen hirveän onnellinen, rakkautemme roihuaa. Kun löysin sen oikean, aidon sielunkumppanini, niin samalla myös elämääni löytyi harmonia, Railio sanoo.

– Minulla on hyvä olla, joten ei auta valittaa.

Artistilla ja hänen rakkaallaan on molemmilla lapsia edellisistä suhteistaan, yhteensä kuusi. Uusioperhe asuu kimpassa ja suunnittelee parhaillaan muun muassa uuden auton ostamista.

– Perheessä on porukkaa jo sen verran, että olen ajatellut ostavani sellaisen 9-paikkaisen tila-auton, Railio kertoo.

Pitäisikö tästä päätellä, että häiden lisäksi myös perheenlisäystä on luvassa?

– No, naimisiin olemme kyllä menossa. Ei vielä nyt kesällä, mutta lähiaikoina kuitenkin. Mitä mahdolliseen perheenlisäysasiaan tulee, niin eihän sitä valmiissa maailmassa koskaan tiedä, mitä kaikkea tapahtuu, Railio sanoo hymähdellen.


Hyväntuulinen laulaja mursi kätensä alkuvuodesta. Se toi taukoa hänen treenaamiseensa, ja sittemmin sitä ovat hillinneet työkiireet.

– Kiireistä elämää on vietetty, ja hetkeen en ehtinyt keskittymään yhtä paljon painonhallintaan kuin taannoin. Nyt ollaan kuitenkin taas oikealla tiellä. Hommat jatkuu tälläkin saralla, vaikka välillä on hieman horjunutkin, hän sanoo naurahdellen.

– Painokin on pysynyt yhä kurissa, mikä sekin tuo voimaa. Kun elämä hymyilee, niin nyt kesällä on mukava keikkailla ja keskittyä uuden musiikin tekemiseen.

Debytoi näyttelijänä

Kesälläkin Railiolla pitää kiirettä. Hän keikkailee kesätapahtumissa sekä oman bändinsä että Raskasta iskelmää -kokoonpanon kanssa. Raskasta iskelmää nousi lavalle ensimmäisen kerran Iskelmä-festivaaleilla kesäkuun lopussa 2018, ja siitä tuli heti menestys.

Suomessa on viime vuosina eletty jonkinmoisessa iskelmäbuumissa, eivätkä siitä genrestä tehdyt raskaammatkaan sovitukset ole jääneet paitsioon.

– Raskaassa iskelmässä on uudenlaista energiaa. Suomalaisiin vetoaa sellainen ote, jossa melankolia puetaan uusiin, raskaampiin vaatteisiin, näkee Railio, joka on mukana kymmenellä Raskasta iskelmää -keikalla.

– Yleisö oli jo viime kesänä pähkinöinä, joten odotan tosi innolla näitä keikkoja. Pieteetillä kun tehdään, niin homma toimii. Raskasta iskelmää -seteissä on jotain uuttakin luvassa, mutta sitä en voi vielä paljastaa.

Soolouran vankistaminen on vahvasti sekä IskelmäKesä-kiertueella että Iskelmä-fesivaaleilla esiintyvän Railion mielessä. Uutta musiikkia on luvassa pian.

– Joitakin uusia biisejä kuullaan jo kesän keikoilla. Olemme hakeneet niihin uuden bändini kanssa aiempaa enemmän omaleimaisuutta. Jatkossa tarkoitus on synnyttää enemmän omaa musiikkia ja esittää vähemmän cover-biisejä, kertoo Railio, joka syksyllä purkittaa myös oman joululevynsä.

Loppukesästä Railio tekee uuden aluevaltauksen. Hän on saanut näyttelijäroolin suomalaiselokuvasta Insight, jota hän kuvailee ”sellaiseksi toimintadraamaksi”.

– Minulla on aiempaa näyttelijäkokemusta Seinäjoen kaupunginteatterista, ja nyt on mahtavaa saada jalkaa oven väliin myös tällä alalla. Näytteleminen on yksi intohimoistani, hän summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt