Tarmo, 37, työskentelee lihatiskillä ja myy jauhelihaa töölöläisille – nyt edessä on täyskäännös ja uusi ura: esiintyy pian tuhansille festareilla

Julkaistu:

uusi ura
Tarmo Veijonen päätti vaihtaa lihamestarin työn musiikkiuraan. Tänä viikonloppuna on edessä ensimmäinen suuri koetinkivi, kun hän nousee lavalle Turussa.
37-vuotias Tarmo Veijonen on tuttu monelle Helsingin Töölössä asuvalle. Hän on palvellut kotikaupunginosansa asukkaita Töölöntorin K-Marketin lihatiskillä jo vuosien ajan ja on asiakkaidensa keskuudessa pidetty.

– Monia häiritsisi ehkä se, että ihmiset tuntee minut lihatiskiltä. Itse pidän siitä ja on kiva tavata asiakkaita ja jutella heidän kanssaan.

Tarmo jakaa asiakkailleen reseptivinkkejä, oppii myös heiltä kokkaamisesta ja rupattelee heidän kanssaan kadulla. Hän on tehnyt lihamestarin työtä kahdeksan vuoden ajan, vaikka pestin piti olla vain hetkellinen välipysähdys. Nyt siitä viimein saattaa tulla sellainen, sillä Tarmo on aloittamassa musiikkiuraa – kovalla rytinällä.

Tänä kesänä lihatiski vaihtuu keikkalavoihin, kun Tarmo lähtee kiertämään Suomea ja esiintyy IskelmäKesä-festivaaleilla liki joka viikonloppu. Ensimmäinen biisi Sata pisamaa näki päivän valon viime viikolla ja artistinimeä TARMO käyttävä mies on päässyt antamaan ensimmäisiä haastattelujaan. Hyppy lihatiskiltä artistiksi musiikkimaailmaan on suuri, mutta myös odotettu.

– Mulla on aina ollut unelma, että pääsisi festarikeikoille. Nyt pääsen tekemään sitä ja kiertämään Suomea.

– On tässä koko ajan tosi paljon uutta. On se myös vähän haikeaa, koska olen ollut lihatiskillä niin pitkään. Moni asiakas on kysynyt, meinaanko lopettaa ihan kokonaan siellä. En ole vielä varma, miten tässä kerkeän tehdä vuoroja. Katson kesän ajan ja sen jälkeen, miten kaikki menee.


Mahdollisuus festarikeikkoihin avautui yllättäen ja aiemmin kuin Tarmo oli odottanut. Hän oli suunnitellut tekevänsä lisää biisejä ja lähtevänsä jonkinlaiselle kiertueelle myöhemmin, ehkä syksyllä. Kun tilaisuus aukesikin jo nyt, koki hän, että olisi hölmöä kieltäytyä siitä.

Salainen haave

Tarmo on nimittäin haaveillut laulajan urasta jo pitkään. Hän ei ole aina pyrkinyt aktiivisesti kohti musiikkiuraa, mutta unelma siitä on kytenyt alitajunnassa. Tarmo on soittanut pienestä pitäen pianoa ja kitaraa ja ollut kiinnostunut musiikista.

– Minulla oli tokalla luokalla musiikinopettajana Maija, joka soitti pianoa ja säesti koko luokkaa. Yritin vakoilla, miten hän soittaa ja mitä koskettimia hän oikein painaa. Hän painoi niin montaa kosketinta samaan aikaan, että se oli minusta todella hienoa ja hän oli vähän kuin idolini, hän kertoo.

Lukion jälkeen Tarmo päätyi kuitenkin opiskelemaan tradenomiksi. Hän meni töihin IT-alalle, mutta tajusi pian, ettei se ollut häntä varten.

– Työkaverini seurasivat tiiviisti, millaista teknologiaa on tullut ja huomasin, ettei se oikeastaan kiinnostanut minua. Lopetin työni, menin kauppaan töihin ja aloin miettiä, mitä oikein voisin tehdä.

Viime vuosina Tarmo on lihatiskityön ohella opetellut lauluntekoa, osallistunut biisileireille ja saanut taakseen esimerkiksi Antti Tuiskun, Kaija Koon ja Virve Rostin biisejä tehneet Saara Törmän ja Aku Rannilan.

Musiikkiuran todelliset ensi askeleet Tarmo otti vuonna 2014, kun hän teki joululevyn yhdessä ystäviensä kanssa. Levyä myytiin paikallisesti Töölössä erilaisissa kivijalkakaupoissa, partureissa, R-kioskeilla ja tietenkin myös Tarmon omalla työpaikalla.

– Myin sitä siellä lihatiskin takana vähän niin kuin jauhelihan oheistuotteena. Se pärjäsi tosi hyvin ja kuukauden aikana levyä myytiin 750 kappaletta, vaikka jengillä ei ole edes CD-soittimia nykyään. Sitä kautta tämä musahomma lähti liikkeelle.


Tarmon mukaan hänen musiikkinsa on romanttista ja tunteikasta, aivan kuin hän itsekin.

– Olen romantikkotyyppi ja vähän pöhkö. Jos teen ruokaa, en vain syö sitä, vaan katan pöydän ihan vimosen päälle, vaikka olisin yksin. Haluan, että se näyttää tyylikkäältä ja hyvältä.

Tarmon ensimmäinen Sata pisamaa -kappale kertoo rakastumisesta pisamaiseen tyttöön ja siitä, miten hänen kanssaan voisi asettua aloilleen. Tarmo itse ei ole vielä tehnyt niin.

– Olen sinkku, mutta kuka tietää, jos se pisamainen nainen jostain löytyisi. Kaverini sanoi, että liity Tinderiin, mutta en edes tiedä miten se toimii.

Rytinällä alkavan musiikkiuran todellinen koetinkivi on edessä tämän viikon perjantaina, kun Tarmolla on ensimmäinen keikka IskelmäKesä-festivaaleilla Turussa. Hän on kysellyt muusikkoystäviltään, miten tekniikka toimii, mitä lavalla pitää ottaa huomioon ja miten hänen kannattaisi esiintyä. Esiintymisasuna tulee toimimaan puku ja mukana miehellä on kitara. Keikoilla taustatukea antaa ystävä Erkki, joka soittaa pianoa.

Reilu viikko ennen ensimmäistä esiintymistä jännitys oli Tarmon mukaan 1–10 välillä noin tasolla 7.

– En tiedä mitä odottaa eli kyllä se jännittää. Luulen kuitenkin, että olen esiintyjätyyppi. Tykkään olla lihatiskilläkin, jossa olen tavallaan myös esillä. Eli eiköhän se ihan hyvin mene.

TARMON Sata pisamaa -kappale nyt Spotifyssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt