Ed Sheeran on 600 miljoonan dollarin mies – tahkoaa kiertueellaan hillittömiä summia: tätä kaikkea on luvassa Helsingin-keikalla

Julkaistu:

keikka
Ed Sheeranin Suomeen saapuva kiertue tuottaa hirmuisesti, mutta miltä se kuulostaa? IS kävi Ranskan Bordeaux’ssa kuuntelemassa.
Heinäkuussa Suomeen saapuva Ed Sheeran aloitti viikonvaihteessa tämän vuoden Euroopan-osuuden Divide -maailmankiertueestaan.

Jo maaliskuussa 2017 alkanut jättikiertue venyy aina elokuun loppupuolelle saakka. Englantilaislaulaja esiintyy kiertueella 217 kertaa ja tavoittaa yli kuusi miljoonaa kuulijaa.

Kiertueen tuotoksi on arvioitu 605 miljoonaa dollaria – eli noin 543 miljoonaa euroa.

Mitä Sheeran sitten tekee muhkean tilipussinsa eteen?

Maailman suosituimmaksi mieslaulajaksi viime vuosina nousseen Sheeranin, 28, esiintymisen voi kiteyttää kolmeen sanaan: lavalla hän on sympaattinen, puhelias ja heittäytyvä.

Sheeran vetää koko parituntisen keikan yksin livenä, siis täysin ilman taustabändiä ja -nauhoja. Hän soittaa ja laulaa hittinsä esiintymiseensä täysillä heittäytyen, mutta kappaleiden romanttisiin komedioihin sopivan sympaattisuuden säilyttäen.


Ja jokaista kappaletta ennen Sheeranilla riitti tarinoita itsestään, menneisyydestään, biiseistä – tai vaikka pieni imartelu konserttikaupungille.

– Olen kierrellyt kaupungilla – ja miten viehättävä paikka tämä onkaan! Ja täältä tosiaankin tulevat maailman parhaat viinit! muistuttaa Sheeran Bordeaux’ssa.

Yleisön reaktio oli toivottu. Hurraamisesta ja taputtamisesta kädet pään päällä ei ollut tulla loppua.

Sheeran hallitsi yleisön tunnetiloja suuren kansanvillitsijän tavoin. Mutta hän on tarvinnut poikkeuksellisen musiikillisen lahjakkuuden ja treeni-innon ennen kuin on päässyt esittelemään kykyään flirttailla yhtä aikaa 42 000 ihmiselle niin kuin Bordeaux’n Matmut Atlantique -stadionilla – tai yli 100 000 kuulijalle kuten Malmin lentokentän kahdessa konsertissa.

– Kaikki mitä kuulette tänään lavalta, tehdään edessänne. Soitan ensin kitarakuvion ja tallennan sen luupiksi. Luupin soidessa taustalla laulan ja soitan sen päälle, Sheeran korosti välispiikissään.


Vaikka akustista kitaraa näppäileviä runopoikia ei yleensä kutsuta kitarasankareiksi, Sheerania voi kutsua.

Hän lienee maailman ainoa stadioneilla esiintyvä kitarasankari, jonka konserttiyleisö muodostaa pidemmät jonot naisten- kuin miestenvessoihin.

Sheeran osaa siis hommansa ja hoitaa sen kunnon käsityöläisen tavoin ammattiylpeyttä hehkuen.

Lava valoineen ja muine tehosteineen pääsi oikeuksiinsa kunnolla pimeyden laskeuduttua ranskalaiseen iltaan.

Kun jättihitti Shape Of You kuultiin ensimmäisenä ylimääräisenä kappaleena, parhaimmillaan olivat olosuhteet, yleisö – ja seremoniamestari Sheeran.

Hetkeä aikaisemmin hän oli lietsonut yleisöä näin:

– Tämän jälkeen minulla on pari vapaapäivää. Voin hyvin menettää ääneni. Mutta teen sen vain, jos laulatte mukana niin, että tekin menetätte äänenne myös!

Ed Sheeran esiintyy Malmin lentokentällä Helsingissä 23. ja 24. heinäkuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt