Lenny Kravitz on palvottu seksisymboli, jolla riittää naisia – todellisuudessa rokkari onkin pedantti tosikko

Julkaistu:

legenda
Lenny Kravitzilla on takana pitkä ura, joka jatkuu yhä valovoimaisena. Kesäkuun alussa rokkari saapuu Suomeen.
Mitä yhteistä on näyttelijätähti Nicole Kidmanilla, supermalli Adriana Limalla ja laulaja Vanessa Paradisilla?

He kaikki ovat seurustelleet Lenny Kravitzin kanssa. Näyttelijä Lisa Bonetin kanssa yhdysvaltalaisartisti oli naimisissakin. Pariskunnan lapsi Zoë Kravitz luo itse uraa näyttelijänä.

Viime syksynä julkaistun Low-kappaleen videon kommenttikenttä YouTubessa on kerännyt noin 7 000 kommenttia. Nimimerkki Emma S. kiteyttää monen mietteet: ”Selittääkö joku, kuinka 54-vuotias mies voi olla noin kuuma.”

Näin Kravitz selittää itse:

– En ajattele olevani seksisymboli. Olen ihminen.


Edellisen kommentin Lenny Kravitz sanoi haastattelussa muutama vuosi sitten. Peiliaurinkolasit päässään, hymyttömin huulin.

Kravitzilla on kieltämättä riittänyt vientiä ja ihailijoita, mutta julkisen kuvansa perusteella hän ei ole hankkinut seuraa vitsailemalla.

Myös artistina Kravitz suhtautuu musiikintekemiseen vakavasti, tosikkomaisen pedanttisesti.

Aikanaan, kun hän 30 vuotta sitten nousi julkisuuteen, hän oli 1980-luvun prosessoidun muotisoundin keskellä tuulahdus 1960- ja 1970-luvun maailmasta. Hän meni tuon ajan mustan musiikin ja rock-soinnin yhdistämisessä niin pitkälle, että käytti levytyksissään pitkään vain vanhoja analogisia tallennusmenetelmiä. Kravitz ei tosiaankaan seurannut musiikkiteknologian viimeisiä virtauksia.

Ja kuten Low-biisi ja koko viime syksynä julkaistu Raise Vibration -albumi osoittavat, Kravitz on ollut uskollinen linjalleen. Musiikki olisi voitu tehdä milloin tahansa 1970-luvulta lähtien.

Ajat ovat muuttuneet, Kravitz ei. Nyt retrosta on tullut vintagea hänenkin osaltaan: entisaikojen jäljittelijä on osa jatkumoa – omien sankareidensa Jimi Hendrixin ja Jacksonsin avaamaan polun kulkija.


Kuuma ja kunnossa, sellainen Kravitz siis nähdään Suomessa kesäkuun ensimmäisenä. Miten hän on säilyttänyt vimmansa vuosikymmenten ajan?

Ehkä siksi, että hän on muutakin kuin ”kuuma” ja ”kunnossa”.

Kravitz on pysynyt aktiivisena. Hän on kehittänyt musiikkiuran rinnalle muuta tekemistä jatkuvasti. Kymmenen vuotta sitten, eli jo mukavasti keski-ikäisenä, hän aloitti näyttelijänuran Precious-elokuvasta, aiemmin hänet oli nähty leffoissa lähinnä vilahtamassa lennykravitzina. Viime vuosina hänet on nähty muun muassa Nälkäpeli- ja Butler-elokuvassa.

Lisäksi Kravitz on suunnittelija: vuonna 2015 esiteltiin laulajan CB2 X Kravitz Design -huonekalusarja, jatkoksi hänen suunnittelemilleen koruille ja tapeteille.

Lenny Kravitz esiintyy Helsingin Hartwall Arenassa lauantaina 1.6.2019

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt