Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, 33, nappasi arvostetun huippupestin – seuraa Esa-Pekka Salosen jalanjälkiä

Julkaistu:

huippuesti
Lahtelainen Santtu-Matias Rouvali seuraa huippukapellimestari Esa-Pekka Salosen jalanjäljissä l ontoolaisen huippuorkesterein ylikapellimestariksi.
Lontoon Philharmonca Orchestra tiedotti keskiviikkona nettisivuillaan, että suomalainen kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on nimitetty arvostetun orkesterin ylikapellimestariksi. 33-vuotias Rouvali seuraa pestiin Esa-Pekka Salosen jalanjäljissä.

Lontoon Philharmonia Orchestra kertoo nettisivuillaan, että Rouvali on yksi nuorimmista koskaan pestiin valituista. Hän on pestin 75-vuotisen historian aikana kuudes henkilö, joka valitaan arvovaltaiseen paikkaan. Rouvali on aiemmin toiminut orkesterin vierailevana tähtenä ja aloittaa uuden pestinsä kaudella 2021–2022.

Rouvalin sopimus on viisivuotinen ja hän tulee työskentelemään Philharmonia Orchestran kanssa 10 viikkoa vuodesta.

– Minulle on kunnia olla uusi Philharmonian ylikapellimestari. Tämä vuosi alkaa suurella seikkailulla: Lontoo on todella jännittävä paikka orkestereille ja Philharmonia on kaupungin klassisen musiikin sydämessä. Philharmonian muusikot kykenevät tekemään mitä vain: he ovat valtavan lahjakkaita ja heillä on ihmeellinen nälkä luoda upeita esityksiä. Tämä on valtava mahdollisuus orkesterin kanssa ja tulemme tekemään suuria asioita yhdessä, Rouvali kommentoi orkesterin nettisivuilla.

Esa-Pekka Salonen toimi orkesterin ylikapellimestarina peräti 13 vuoden ajan. Kun Rouvali astuu virkaan, tulee Salosesta orkesterin ylikapellimestari emeritus sekä kunniajäsen.


33-vuotias Rouvali on kotoisin Lahdesta ja hänen vanhempansa ovat Lahden kaupunginorkesterin jäseniä.

Rouvali kasvoi musiikin ja orkesterin ympäröimänä ja soitti rumpuja rokkibändeissä. Hän opiskeli myöhemmin Sibelius Akatemiassa ja työskennellyt kapellimestarina muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa ja ylikapellimestarina Tampereen Filharmoniassa. Rouvali on myös Göteborgin kaupunginorkesterin pääkapellimestari.

Rouvali on avoliitossa Tampere Filharmonian sellisti Elina Sipilän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt