Islannin nahka-asuiset viisuedustajat saivat kylmää kyytiä Israelissa – rumpali paljastaa, kuinka heille ”kostettiin” kisojen räikeä sääntörikkomus

Julkaistu:

Islantilaisyhtye Hatarin kotiinpaluu Israelista ei sujunut ongelmitta.
Euroviisujen finaalissa Tel Avivissa nähtiin lauantaina erikoinen tilanne, kun tuloslaskennan aikana Islantia kisassa edustaneen Hatarin jäsenet Matthías Haraldsson, Klemens Hannigan ja tuottaja Einar Stéfansson heiluttivat Palestiinan väreillä kirjailtuja huiveja tv-kameran kuvatessa heitä.

Teko sai israelilaisyleisön reagoimaan voimakkaasti äänekkäällä buuauksella. Myös sosiaalinen media täyttyi nopeasti sekä protestia tukevista että arvostelevista kommenteista.

Katso alla olevalta videolta Hatarin esitys viisufinaalissa:Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.


EBU ilmoitti finaalin jälkeen Islannin saavan rangaistuksen finaalissa nähdystä tempauksesta. Islannin yleisradio RUV kertoo, että Hatari-yhtye pääsi kuin pääsikin läpi lentokentän turvatarkastuksesta, vaikka yhtye ajautuikin hyvin suuriin ongelmiin lentokentällä.

RUV:n mukaan yhtyeen toinen laulaja Klemens Hannigan joutui turvatarkastuksessa selittämään juurta jaksaen miksi hänellä oli laukussaan ompelukone.


Yhtyeen jäsenet kertovat Instagramissa, että Palestiinan lippujen heiluttelu viisufinaalissa oli selvästi kirinyt lentokentän työntekijöiden korviin.

Yhtyeen rumpali ja tuottaja Einar Stéfansson kirjoittaa saaneensa kuulla, että yhtyeelle oli tarkoituksella annettu koneen ”huonoimmat” paikat rangaistukseksi viisuissa nähdystä tempauksesta.
– Kiitos El Al Israel ”erityiskohtelusta”, hän kirjoittaa.

Rumpalille kerrottiin, että lentoyhtiön työntekijät olisivat ilkkuneet näpäyttävänsä tällä tavalla Israelia kritisoinutta yhtyettä.

– Lentoyhtiön työntekijät kehuskelivat antaneensa teille huonoimmat paikat koneesta. He sanoivat, että saitte ansionne mukaan, koska protestoitte Israelin toimia, Stéfanssonin saamassa viestissä kerrottiin.


EBU ei ole toistaiseksi tarkentanut millaisen rangaistuksen Islanti saa Hatarin tempauksesta. Käytännössä rangaistus kuitenkin tarkoittaa sitä, että maa voi saada varoituksen, tai jopa kilpailukiellon.