Saksan euroviisut päättyivät skandaaliin – edustaja sai yleisöääniä pyöreät nolla: tv-katsojilta esitykselle täystyrmäys

Julkaistu:

euroviisut
Saksan S!sters -duo jäi kokonaan ilman yleisöpisteitä euroviisujen finaalissa.
Tel Avivissa järjestetyt euroviisut huipentuivat eilen lauantaina finaaliin, jossa voiton vei Alankomaat.

Alankomaita edustanut Duncan Laurence oli kuulunut koko kisan ajan ennakkosuosikkeihin. 24-vuotias laulaja hurmasi yleisön kappaleellaan Arcade, jossa hän lauloi, kuinka rakkaus on kuin peli, jossa häviää.

Pelkistetyssä esityksessä Laurence oli lavalla yksin ja säesti itseään pianolla.

Katso alla olevalta videolta Laurencen lehdistötilaisuus viisuvoiton jälkeen:


Monien muiden maiden osalta viisut päättyivät karvaaseen pettymykseen. Italia sijoittui toiseksi ja Venäjä kolmanneksi. Ennakkosuosikkeihin lukeutuneet Sveitsi ja Ruotsi joutuivat tyytymään sijoihin 4 ja 6.

Suomi ei päässyt finaaliin.
Saksan osalta viisut eivät menneet odotusten mukaan. Yksi finaalin dramaattisimmista hetkistä koettiin, kun juontajat kertoivat kunkin maan saaman yleisöäänet finaalilähetyksessä.


Juontajat antoivat viisuissa esityksille kunkin maan yleisöäänestyksissä kerätyn yhteenlasketun pistepotin. Saksan S!isters-duon Carlotte Truman, 19, ja Laurita Kästel, 26, jännittivät pisteidenlaskua muiden kilpailijoiden kanssa.

– Saksa, saitte yleisöääniä... Olen pahoillani, saitte nolla pistettä, juontajana toiminut Bar Refaeli ilmoitti.

Yleisö buuasi äänekkäästi ja viisuareena kohahti kuultuaan Saksan saaneen nolla pistettä. Refaeli vaikutti silminnähden tilanteesta kiusaantuneelta, toinen juontaja Erez Tal levitteli käsiään ja ilmoitti, että heidän olisi siirryttävä finaalissa eteenpäin.

”En tiennyt että näinkin voi tapahtua”

Sosiaalisessa mediassa Saksan kehno viisumenestys on herättänyt paljon närää ja esimerkiksi Twitterissä ja Instagramissa on ihmetelty miten jokin maa voi jäädä yleisöäänissä pisteittä.

– Saksa kuulosti kyllä niin karaokevedolta et petyin, Twitterissä kirjoitetaan.
– Saksa sai nolla pistettä yleisöäänistä! En tiennyt että näinkin voi tapahtua, Twitterissä hämmästellään.
– Nolla pistettä, ettekä olleet silti viimeisiä, Instagramissa kirjoitetaan.

– Kukaan ei äänestänyt teitä, Instagramissa ilkeillään.

– Kamala kappale ja kamalat esiintyjät. Eikö Saksasta parempia löydy? duon Instagramissa ilkutaan.

– Leuka pystyyn, ilman Irlantia Britanniakin olisi jäänyt nollapisteille.

– Saksa sai mitä ansaitsi, Twitterissä summataan.
Katso alla olevalta videolta S!sters-duon esitys viisufinaalissa:Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Vuonna 2016 euroviisujen äänestys muuttui siten, että jokainen maa antaa pisteet 1–8, 10 ja 12 kahteen kertaan. Tämä tarkoittaa, että jokaisen 41 maan asiantuntijaraadin antamat pisteet julkistetaan ensin ja toisella kierroksella julkaistaan kaikkien maiden yleisöäänestyksen pisteet yhteenlaskettuna.


Saksa ei siis todennäköisesti ole jäänyt täysin ilman yleisöääniä viisufinaalissa, mutta sen keräämät äänet eivät yksinkertaisesti ole riittäneet pisteille.

Saksan viisuedustajat Carlotte ja Laurita eivät ainakaan sosiaalisen median perusteella ole antaneet kohun haitata viisukokemustaan, vaan nuoret naiset kiittävät Instagramissa heitä äänestäneitä ihmisiä.
– Kiitos kaikille meitä äänestäneille, niin jurylle kuin yleisöllekin. Näemme teidät kaikki, jokaisen siskon ja veljen, he kirjoittavat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt