Suomen viisumenestyksestä täysi katastrofi – vain kahden maan katsojilta herui pisteitä

Julkaistu:

euroviisut
Darude ja Sebastian Rejman jäivät viisuissa viimeisten joukkoon.
Suomea euroviisuissa edustaneiden ja Daruden ja Sebastian Rejmanin Look Away ei saanut riittävästi pisteitä yltääkseen loppukilpailuun.

Viisujen voittajaksi valittiin lauantaina Tel Avivissa järjestetyssä finaalissa Alankomaat, jota edusti Duncan Laurence kappaleellaan Arcade. Alankomaiden edellisestä viisuvoitosta oli ehtinyt vierähtää 44 vuotta.


Finaalin jälkeen euroviisujen virallisilla sivuilla julkaistiin pistetaulukko, josta selviävät eri maiden semifinaalissa keräämät pistemäärät. Daruden ja Sebastian Rejmanin osalta pistetaulukko on karmeaa luettavaa, sillä Look Away jäi ensimmäisen semifinaalin viimeiseksi.


Suomi sai tiistaina pidetyssä ensimmäisessä semifinaalissa 23 pistettä. Kaikista edustajista Suomi jäi kolmanneksi viimeiseksi, jättäen taakseen Irlannin ja Itävallan.

Pistetaulukosta selviää, että Suomelle pisteitä herui vain muutamalta maalta. Yleisöääniä tosin tuli vain Virosta ja Islannista.

Pistetaulukon perusteella Suomen viisusta innostuivat eniten virolaiset. Virosta Suomeen napsahti yleisöäänestyksessä komeat 12 pistettä. Jurylta pisteitä tuli nolla.


Toiseksi eniten pisteitä Suomelle semifinaalissa antoi Kreikka, josta juryääniä Darudelle ja Sebastian Rejmanille tuli 4. Yleisöääniä Kreikasta ei herunut.

Pisteitä tuli myös myös Espanjasta, Islannista, Australiasta ja Puolasta.

Espanjan jury antoi Suomelle 2 pistettä, Islannista yleisöääniä tuli 2 pistettä, Australian jury antoi Suomelle 2 pistettä ja Puolan jurylta napsahti yksi piste.

Katso Suomen pistetaulukko tästä.

Suomalaiset riehaantuivat Islannin BDSM-henkisestä esityksestä

Viisujen pistetaulukko kertoo, että Islannin esitys teki suomalaisiin viisufaneihin lähtemättömän vaikutuksen.

Serkukset Matthías Haraldsson ja Klemens Hannigan, sekä rumpali ja tuottaja Einar Stéfansson tarjoilivat viisuyleisölle unohtumattoman show’n valjaiden, niittien ja bondage-henkisten asujen kanssa.


Hatari edusti viisuissa maataan kappaleella Hatrið mun sigra. Kappaleen nimi on suomeksi Viha on vallassa. Poikkeuksellisen räväkkä esitys ja kappale aiheuttivat kohun heti kun yhtye valittiin edustamaan Islantia viisuissa.
Islanti sai suomalaisilta yleisöäänestyksessä täydet 12 pistettä. Jury puolestaan antoi BDSM-serkuksille 4 pistettä.

Toiseksi eniten ääniä suomalaiset antoivat Viron Victor Cronelle ja hänen Storm-viisulleen. Jurylta Virolle herui 6 pistettä. Australian painovoimaa uhannut esitys sai Suomelta 8 pistettä yleisöäänillä, jury antoi esitykselle täydet 12 pistettä.

Katso täältä tarkemmin, ketä Suomi äänesti ensimmäisessä semifinaalissa.

Darude ja Sebastian Rejman pettyivät

Darude ja Sebastian Rejman myönsivät ennen viisufinaalia viisumenestyksen olleen heille suuri pettymys.

– Olo on jo ok. Äsken ehkä harmitti, kun kävelin pelipaikoille finaaliin lähtevien artistien ohi, olisi kiva olla edelleen mukana. Mutta luulen, että se pettymys kiteytyi aika lailla siihen iltaan ja seuraavaan päivään, Darude eli Ville Virtanen kertoi STT:lle lauantaina Tel Avivissa.
Solistina toiminut Sebastian Rejman totesi olleensa yhtä lailla pettynyt karsiutumiseen.

– Ymmärrän mitä se euroviisukupla tarkoittaa, kun ei tässä ole kahteen viikkoon tehty mitään muuta kuin tätä niin täysillä kuin voi. Aika kummallinen ihminen sitä olisi, jos tällaisen pläjäyksen jälkeen ei tuntuisi missään.


Molemmat totesivat niin tuomarivedon kuin semifinaaliesityksen menneen aivan nappiin, joten mitään ei ole jäänyt siltä osin hampaan koloon.

– Sekä tuomarivedossa että livessä kaikki meni niin nappiin kuin voi. En usko, että olisimme voineet tehdä jotain enemmän, mutta olisi sitä ihmeellinen ihminen ja ammattilainen, jos niitä ei kävisi läpi, Darude sanoi.

Viisuja he pitävät silti hienona kokemuksena, eivätkä kadu sitä, että lähtivät mukaan kisaan.

– En sekuntiakaan vaihtaisi pois. Matkan aikana on ollut pari raskasta juttua, joista olemme joutuneet vääntämään. Ne ovat olleet esimerkiksi teknisiä juttuja, eli tosi normaaleja asioita. Olemme saaneet runsaasti positiivisuutta joka suunnasta Suomen Uuden musiikin kilpailusta ja euroviisujen ennakkojuhlista lähtien, Darude totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt