Jukka Poika ahdistui menestysvuosiensa jälkeen ja luovuus tyssäsi kuin seinään – nyt edessä on valtava elämänmuutos

Julkaistu:

Musiikin tekeminen alkoi ahdistaa Jukka Poikaa. Nyt biisejä syntyy taas – ja kesällä vauva.
Turun Kakskerrassa sijaitsevan omakotitalon pihassa on iltapäivällä seesteistä. Reggaeartisti Jukka Pojan anoppi lajittelee ulkona pyykkejä ja viittoo vierailijan oikealle ovelle lämpimästi hymyillen.

Jukka Poika – oikealta nimeltään Jukka Rousu – ja hänen vaimonsa Teija Stormi rakennuttivat vuonna 2016 oman kodin Turun saaristoon. Näyttävän talon yhteyteen tehtiin myös Stormin äidille oma siipi.

Nyt ilmassa on paitsi kesän, myös uuden perheenjäsenen odotusta, kun Stormin ja Rousun ensimmäinen yhteinen lapsi syntyy keskikesällä. Pinnasänkyä ei ole vielä ehditty ostaa, mutta upouusi itkuhälytin makaa keittiön pöydällä paketissaan.


Rousu ja Stormi menivät naimisiin viime vuoden huhtikuussa. Stormi on jo vuosia toiminut Jukka Pojan DJ:nä, joten kaksikko viettää yhdessä aikaa jopa epätavallisen paljon.

– Olemme koko päivän täällä ensin keskenämme ihan pieniä taukoja lukuun ottamatta ja sitten istumme autossa helposti sellaisen 5–8 tuntia. Sitten teemme keikan ja saatamme istua vielä paluumatkankin samaan syssyyn, Jukka Poika kuvailee pariskunnan arkea.
Aina arki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, kun keikkaviikonloput väsyttävät tai jompi kumpi nousee aamulla ylös väärällä jalalla. Jukka Poika kertoo, että sovun säilyttämiseen on onneksi löytynyt vuosien varrella hyviä keinoja.

– Totta kai ihmisillä on omassa olemisessaan päivittäin erilaisia vaiheita, joista alkaa helposti syyttää toista. Jos ei itse oikein innostu asioista, niin ajattelee helposti, että se vika on kumppanissa, vaikka ei se yleensä taida mennä niin.

Rousulla on aiemmasta avioliitostaan kolme lasta: teini-ikäiset Eila ja Onerva sekä alakouluikäinen Hampus. Kesän uusi tulokas jännittää Rousua, mutta joitain oppeja hyvästä isyydestä ja kumppanuudesta on elämän varrella ehtinyt kertyä.

– Miehen tehtävä on ennen kaikkea tukea, muistaa, huomioida ja lohduttaa. Tässä vaiheessa, kun lapsi ei ole vielä syntynyt, pitää muistaa kuunnella. Se on tärkeä taito.


Lisäksi Rousu arvelee, että aina on mahdollisuus hieman skarpata.

– Mieluusti vielä niin, että skarppaa oma-aloitteisesti ja ennakoi tilanteita, ettei kumppanin tarvitse aina sanoa, että jokin asia olisi pitänyt hoitaa. Sitten ollaan jo tosi pitkällä, Jukka poika sanoo ja virnistää.

Viime vuodet ovat olleet Jukka Pojalle itsensä etsimisen aikaa.

Vuonna 2015 edellisen albuminsa julkaissut artisti kertoo 2010-luvulla vähitellen turtuneensa musiikin tekemiseen yksin. Vuosina 2010 ja 2012 ilmestyneiden, valtavan suosion saaneiden Kylmästä lämpimään ja Yhdestä puusta -albumeiden asettamat odotukset johtivat lopulta kierteeseen, jossa suorituspaineet kasvoivat liian koviksi.

– Minusta alkoi tuntua siltä, että omat mietteeni eivät synnyttäneet hirveästi mitään uutta ja hedelmällistä. Niistä ei saanut sellaista hyvää eteenpäin vievää energiaa, ja biisejä oli vaikea saada tehtyä loppuun. Siinä alkoi kyllästyä ja lannistua jo puolivälissä biisintekoprosessia.

– Biisien tekeminen muuttui ahdistavaksi, kun koki olevansa liian yksin.

Rousun mukaan kului pitkä aika, kun musiikin tekemisestä puuttui hauskuus kokonaan.

– Sitten parin vaikean jakson jälkeen tuli sellainen olo, että olen valmis luovuttamaan vastuuta. Halusin ihan tositarkoituksella etsiä sellaisia ihmisiä, joiden kanssa löydän hyvää yhteisenergiaa. Kestihän se aikansa, mutta niin siinä sitten kävi.

– Nyt on erittäin hyvä ryhmä koossa, Jukka Poika kiittelee.


3. toukokuuta Jukka Pojalta julkaistiinkin uusi, energinen kesäbiisi Souda kesämies, josta Rousu on itse silmin nähden innoissaan. Kappaleessa on mukana feattaamassa myös rap-artisti Elastinen.
  • Voit kuunnella kappaleen alla olevasta Spotify-upotuksesta.


Nykyisin noin 60–100 keikkaa vuodessa tekevä Jukka Poika kertoo, että tänä vuonna alkukesän jälkeen keikkailutahti hieman hiipuu hetkeksi.

– Heinäkuu on rauhallisempi kuukausi. Silloin tutustutaan uuteen perheenjäseneen rauhassa.

Kun luotto-DJ jää äitiyslomalle, tilalle on täytynyt etsiä tuuraajia. Välillä Jukka Poika keikkailee myös bändin kanssa.

Musiikin saralla tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta kuin pitkään aikaan.

– Albumista en vielä tiedä, mutta biisejä on tehty, ja monta hyvää on tulossa. Uskon, että se uusi into, jonka olen löytänyt, välittyy myös kuulijoille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt