John Lennonin henkilökohtainen kopio Beatlesin albumista myytiin maailmanennätyshintaan – tuntematon keräilijä odottaa arvon vain nousevan

Julkaistu:

Beatles
Vain kahdesta muusta levystä on maksettu enemmän, kuin Lennonin omistamasta Yesterday and Today -albumista.
Yesterday and Today on Beatlesin albumi, joka julkaistiin vuonna 1966 Yhdysvaltain-markkinoille.

Albumin alkuperäinen kansikuva, jossa yhtyeen jäsenet ovat pukeutuneena teurastajiksi, kiellettiin ennen myynnin aloittamista ja se korvattiin neutraalimmalla kuvalla.

Näytelevyjä ehdittiin kuitenkin postittaa muun muassa radioasemille ja niistä on sittemmin tullut himoittuja keräilykappaleita.

Tällä kertaa myynnissä ollut levy eroaa kuitenkin merkittävästi muista keräilykappaleista.


Albumi kuului itselleen John Lennonille ja se oli hänen New Yorkin kotinsa seinällä, ennen kuin Lennon antoi sen levyjä keräilevälle Beatles-fanille Dave Morrellille.

Kyseisen levyn arvellaan olevan myös ainoa kappale, jossa on kolmen bändin jäsenen – McCartneyn, Ringon ja Lennonin – nimikirjoitukset.

Levyn harvinaisuuskerrointa nostaa vielä Lennonin piirtämä kuva, jossa koiran kanssa oleva mies pitelee lapiota.


Levyn osti tuntematon amerikkalainen keräilijä, joka maksoi levystä huikeat 159 560 euroa.

Julien’s -huutokauppakamarin edustaja kertoi tiedotteessaan, että ostaja pitää hankintaansa sijoituksena, jonka arvo tulee vielä nousemaan.

– Tämä oli maailmanennätys mitä tulee Beatlesin ”teurastajakantiseen” levyyn. Samalla se on kolmanneksi korkein hinta, mitä mistään vinyylilevystä on koskaan maksettu, Julien’s -huutokauppakamarin johtaja Darren Juliennoted sanoo.
Ringon omistuksessa ollut ”Valkoinen albumi” myytiin vuonna 2015 703 000 eurolla, ja siitä tuli kaupan myötä maailman kallein vinyyli.