Michael Jacksonin henkivartija puhuu ensimmäistä kertaa kohudokkarin jälkeen – puolustaa raivokkaasti edesmennyttä popparia: ”Faktat eivät valehtele, ihmiset valehtelevat” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Michael Jacksonin henkivartija puhuu ensimmäistä kertaa kohudokkarin jälkeen – puolustaa raivokkaasti edesmennyttä popparia: ”Faktat eivät valehtele, ihmiset valehtelevat”

Fiddes vartioi aikoinaan maailman tunnetuinta popparia.

Fiddes vartioi aikoinaan maailman tunnetuinta popparia.

Julkaistu: 28.4.2019 11:40

Matt Fiddes oli Michael Jacksonin henkivartija monta vuotta.

Leaving Neverland -dokumentti kuvaa edesmenneen Michael Jacksonin systemaattisena lasten ahdistelijana ja seksuaalisena saalistajana.

Dan Reedin ohjaama dokumentti iskee ruudulle yli kolmetuntisen tarinan popin kuninkaan ja hänen Neverland-tilallaan majailleiden nuorten poikien välisistä suhteista.

Kuten odotettavissa oli, Jacksonin perikunta pyrki estämään dokumentin esittämisen. Fanit raivostuivat ja dokumentissa esitettyjen väitteiden todenperäisyydestä on riittänyt parran pärinää jo kuukausien ajan.

Nyt sanaisen arkkunsa avaa Matt Fiddes, joka toimi Jacksonin henkivartijana.

Hän puolustaa entistä esimiestään Instagramissa:

– On aika puolustaa ystävääni, hän aloittaa.

– Michael Jackson oli aina mahtava perhettäni ja henkilökuntaansa kohtaan. Nyt olen istahtanut alas ja katsonut sitä sirkusta, johon totuimme vuosien varrella. Ihmiset ovat unohtaneet, että tämä mies oli – ja on yhä – maailman kuuluisin mies. Samalla myös suurin mahdollinen maali.

– Hän halusi elämänsä pysyvän mysteerinä. Hän ymmärsi sellaisen elämän media-arvon. Tosin se kostautui hänelle pahimmalla mahdollisella tavalla ja nyt sama tapahtuu uudelleen hänen kuolemansa jälkeen.

– Minua on pommitettu haastattelupyynnöillä ja olen torjunut ne kaikki. Olen puhut sen henkivartijan kanssa, joka asui Michaelin luona viimeisten vuosien aikana. Me molemmat olemme saaneet tarpeeksemme. Minä aion paljastaa millaista Michaelin yksityiselämä oli. Ehkä teemme sen yhdessä tämän toisen henkivartijan, Billin kanssa.

– Henkivartijoina me näemme oikean totuuden. Me vartioimme hänen elämäänsä ja yksityisyyttä. Me tiedämme, ketkä ovat tulossa, ketkä menossa. Tämä mies on ollut henkivartijoiden ympäröimänä siitä lähtien kun hän oli pieni lapsi. Jos joku halusi hänen puheilleen, se tapahtui meidän kauttamme. Pidimme hänen yksityiselämänsä salassa, kuten hän itse halusi.

– Kaikki on mennyt pieleen, koska hän ei ole enää täällä puolustamassa itseään. Me suojelimme sinua kun olit elossa. Kuoltuasi tehtävänämme on suojella perintöäsi, perhettäsi ja eritoten lapsiasi. Meillä oli oma sisäpiiri. Me voisimme tappaa mysteerisi ja myyttisi jos haluaisimme. Silti haluamme suojella sinua, kaveri. Katsokaa kaikki! Ette ehkä halua kuulla tätä, mutta tässä on kaksi miestä, jotka tunsivat hänet hyvin. He elivät hyvin erilaista elämää ja erilaisia aikoja Michaelin kanssa. Faktat eivät valehtele, ihmiset valehtelevat.

Tuoreimmat osastosta