Freddie Mercuryn muistokonsertista jo 27 vuotta – Metallican Lars Ulrich muistelee suurta päivää: ”Uskomattomat vibat”

Julkaistu:

AIDS
Konsertti järjestettiin Lontoossa 20. huhtikuuta 1992.
Freddie Mercury kuoli 24. marraskuuta 1991. Hän oli julkistanut sairastavansa Aidsia vain päivää aiemmin.

Puoli vuotta myöhemmin musiikin suurnimet kokoontuivat Wembleyn stadionille muistelemaan edesmennyttä laulajaa ja lisäämään tietoisuutta taudista nimeltä Aids.

Konsertti, jonka virallinen nimi oli The Freddie Mercury Tribute Concert For AIDS Awareness myi loppuun muutamassa tunnissa.

72 000 lippua meni kaupaksi, vaikka yhtään esiintyjää ei oltu vielä nimetty. Ainoa tieto oli, että lavalle nousisivat kaikki Queenin jäljellä olevat soittajat.

Konsertin avasi Metallica, joka soitti kolme biisiä. James Hetfield nähtiin toistamiseen lavalla, kun hän esitti Queenin Stone Cold Crazyn.
Rumpali Lars Ulrich muistelee päivää Instagramissa:

– 27 vuotta sitten olimme jännittyneinä ja nöyrinä Freddie Mercuryn muistokonsertissa Wembleyn stadionilla Lontoossa. Polkaisimme koko homman käyntiin soittamalla Enter Sandmanin, Sad But Truen ja Nothing Else Mattersin. Myöhemmin JH esitti Stone Cold Crazyn Queenin ja Tony Iommin kanssa! Uskomaton päivä ja uskomattomia kunnianosoituksia Freddielle sellaisilta artisteilta kuin Guns N’ roses, Def Leppard ja Extreme. Paikalla oli myös paljon laulajia kuten George Michael, Lisa Stansfield, David Bowie, Annie Lennox, Robert Plant, Elton John, Roger Daltrey ja lukuisia muita. Uskomattomat vibat kaikkialla.

Konsertti televisioitiin 76 maahan ja sen näki noin miljardi ihmistä.

Konsertin tuotot lahjoitettiin Mercury Phoenix Trustille, joka taistelee Aidsia vastaan.

Ota kantaa

Oletko nähnyt Freddy Mercuryn muistokonsertin?

Kyllä. Komea tapahtuma! 84% En, eikä edes kiinnosta. 16%
Ääniä yhteensä 2695

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt