Aviciin juuri julkaistu kappale sai aikaan valtavan surun aallon – fanit suunniltaan: ”Kylmäävää kuunnella”

Julkaistu:

uutuuskappale
Aviciin SOS-kappale julkaistiin postuumisti eilen illalla. Se on otettu DJ:n fanien keskuudessa vastaan onnellisena, mutta myös surullisena.
28-vuotiaana kuolleelta huippu-DJ Aviciilta ilmestyi keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa uunituore kappale. Kyseessä on postuumi eli tekijän kuoleman jälkeen julkaistu musiikkiteos, jolla kunnioitettiin DJ:n perheen toivetta.

SOS-nimisen kappaleen sanoituksissa pyydetään apua siihen, että mielen saisi rauhoittumaan ilman päihteitä: Can you hear me? S.O.S, Help me put my mind to rest.

Aviciin fanit ovat ottaneet kappaleen vastaan innostuneina ja sitä on kommentoitu ahkerasti somessa. Monille kappaleen kuunteleminen on nostanut pintaan surun.
– Aviciin juuri julkaistu kappale on... vaikuttava. Sen viesti on todella vahva. Se näyttää, miten hukassa hänen on täytynyt olla. Se on katkeransuloinen mestariteos, kirjoittaa eräs Twitter-käyttäjä englanniksi.
– Jos joku kaipaa minua, olen itkemässä ja kuuntelemassa Aviciin SOSia.
– Rinnassani on yhä aukko Aviciin kuolemasta. SOSin kuuleminen sattuu niin paljon.
– Aviciin uusi kappale on yksinkertaisesti uskomaton! Niin katkeransuloinen. Todellinen lahjakkuus, joka kuoli aivan liian pian.
– Täytit elämämme onnella, harmonialla, motivaatiolla ja rakkaudella. Sinua ei koskaan unohdeta, Tim.
– Kiitos, että jätit tämän meille.

Aviciilta jäi kaikkiaan yli 200 julkaisematonta kappaletta ja niistä on tarkoitus koostaa kokonainen albumi. Tämänhetkisten tietojen mukaan albumi ilmestyy 6. kesäkuuta. SOS-kappale on mukana kyseisellä levyllä.

Avicii julkaisi eläessään kaksi studioalbumia, jotka nousivat valtaviksi menestyksiksi: Truen (2013) ja Storiesin (2015). Aviciin tarina ja kamppailu valtavan suosion kanssa nähtiin Avicii: True Stroies -dokumentissa, joka ilmestyi syksyllä 2017.

Dokumentti kuvasi raadollisesti hänen pyrkimystään tehdä parasta mahdollista musiikkia, äärimmäisen nopeatahtista ja juhlien täyttämää kiertue-elämää sekä suosion mukanaan tuomia valtavia paineita. Dokumentissa nähtiin haavoittuva nuori mies, joka laittoi uransa tauolle, kasatakseen itsensä.

Avicii kuoli Omanissa viime huhtikuussa. Ennen kuolemaansa hän oli kamppaillut terveyshuolien, valtavan suosion tuoman taakan ja menestymispaineiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt