Popkanteletar Ida Elina on uudella kappaleellaan hyvällä asialla - Musiikki - Ilta-Sanomat

Popkanteletar Ida Elina on uudella kappaleellaan hyvällä asialla

Ida Elina auttaa uudella kappaleellaan Kongon lapsia.

Popkanteletar Ida Elina on tehnyt uuden kappaleen.­

5.4.2019 12:51

Kansainvälisestikin menestynyt suomalainen popkanteletar Ida Elina on julkaissut tänään uuden singlen ja musiikkivideon Saman taivaan alla.

Erikoisen singlestä tekee se, että se on samalla tunnuskappale kehitysyhteistyöjärjestö Fidan tämänvuotiselle Eväät elämään -kampanjalle, jolla autetaan Kongon demokraattisessa tasavallassa eläviä lapsia. Kampanjan suojelijana toimii rauhannobelisti Denis Mukwege, joka tunnetaan työstään raiskattujen naisten ja lasten auttajana.

– Vaikka murheet ovat maailmassa todella suuria, on lohdullista tietää, että pienelläkin avulla on paljon merkitystä. Pitkään mietin, miten voin edes tehdä maailmanparannukseen liittyvää kappaletta kaiken pahuuden keskellä. Toivon kipinä syttyi katsottuani dokumentin Berliinin muurin murtumisesta. Mahdottomalta tuntunut asia tapahtui kansanliikkeen ansiosta. Jos tarpeeksi moni ihminen lähtee mukaan ajamaan muutosta, joukkovoimalla voi lopulta tehdä uskomattomia asioita, Ida Elina kertoo kappaleen tekoprosessista.

– Idea kappaleeseen syntyi jo Fidan kanssa käymässäni palaverissa. Jo silloin itselleni tuli ajatus, miltä haluan kappaleen tuntuvan, ja sama sävy säilyi kappaleessa koko prosessin ajan, vaikka melodiakulku ei olekaan lopullisessa versiossa ihan sama. Kappaleessa sanotaan, että hengitämme samaa ilmaa. Harva tietää, että oikeasti hengitämme Kongon sademetsissä syntynyttä ilmaa täällä Suomessakin, hän huomauttaa.

Kappaleella ollaan hyvällä asialla siinäkin mielessä, että jokaisesta musiikkivideon katselukerrasta lahjoitetaan 10 senttiä Eväät elämään -kampanjalle.

Uniikilla soittimellaan kansainvälisesti menestynyt popkanteletar Ida Elina on palkittu niin Kanteleliiton Vuoden Kantele -palkinnolla kuin myös Kansainvälisen Kantelekilpailun voittajana. Ida Elinan albumit ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaita myöten ja ne ovat saaneet Suomessa radiosoittoa ja poikineet muun muassa Vuoden joululevy -palkinnon. Myös kantelettaren näyttävät soittovideot ovat keränneet satojatuhansia katselukertoja YouTubessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?