Jo toinen Kari Peitsamon keikka peruttiin ”viimeaikaisten tapahtumien” vuoksi – palautevyöry sai järjestäjät toimimaan - Musiikki - Ilta-Sanomat

Jo toinen Kari Peitsamon keikka peruttiin ”viimeaikaisten tapahtumien” vuoksi – palautevyöry sai järjestäjät toimimaan

Myös Kari Peitsamon keikka Pyhä Unplugged -tapahtumassa on peruttu.

28.3.2019 17:00

Tiistaina uutisoitiin, että Kari Peitsamon esiintyminen tulevana kesänä Ämyrockissa oli peruttu artistin esittämien viimeaikaisten mielipiteiden takia. Peitsamo on nähty Ämyrockin lavalla vuodesta 1979 lähtien.

– Kari Peitsamon viimeaikainen mielipiteiden ilmaisu julkisuudessa on aiheuttanut keskustelua siitä, onko vahvaan eettiseen arvomaailmaan perustuvan festivaalin ohjelmistossa sijaa rajoja kiinni vaativalle artistille, Ämy ry:n hallitus kirjoitti.

Nyt Peitsamon keikka 1.–3. elokuuta järjestettävällä Pyhä Unplugged -festivaalilla on peruttu. Peitsamo on ollut vuosien varrella myös Pyhätunturilla järjestettävän tapahtuman tuttu kasvo.

– Päätös on tehty näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta. Olemme tässä tapahtuma- ja tuotantoryhmän kanssa tultu siihen tulokseen, että muokataan artistikattausta tämän vuoden osalta, tapahtuma- ja markkinointikoordinaattori Suvi Vuorimäki kertoo Ilta-Sanomille.

Vuorimäki kertoo, että päätös lähti ensisijaisesti Pyhätunturin asiakkaista.

– Olemme viime aikoina saaneet todella paljon palautetta asiakkailta. Halusimme kuunnella asiakkaitamme ja toimia yrityksemme arvojen mukaisesti.

Kari Peitsamoa ei nähdä myöskään Pyhä Unplugged -tapahtumassa.

Peitsamo on aktiivinen Twitter-kommentoija. Hän on kohahduttanut viesteillään muun muassa uskosta, Trumpista ja Cheekistä. Viime vuosina hän saavuttanut kokonaan uutta yleisöä Twitterin kautta.

Yhdessä viimeisimmistä twiiteistään Peitsamo kertoi, ettei ”usko monikulttuurillisuuteen siinä mielessä, miten sitä meille nyt ajetaan”. Hän väitti twiitissään muun muassa, että Uuden Seelannin terrori-iskut olisivat olleet ”suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta”.

Uuden-Seelannin terrori-iskussa 15. maaliskuuta 28-vuotias australialaismies hyökkäsi kahteen moskeijaan. Yhteensä 49 ihmistä kuoli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?