Rammsteinin hätkähdyttävä keskitysleirivideo herättää raivoa Saksassa – ”Tällä videolla bändi on ylittänyt rajan”

Yhtye julkaisi lyhyen videon, jolla markkinoidaan uutta albumia.

Rammstein esiintyi Vantaalla vuonna 2017.

28.3.2019 13:37

Saksalainen metallibändi Rammstein on uutistoimisto Reutersin mukaan aiheuttanut jälleen kerran kohun kotimaassaan.

Juutalaisryhmät ja jotkut poliitikot ovat raivostuneet uutta albumia markkinoivasta lyhyestä videosta, jolla yhtyeen jäsenet näyttävät pukeutuneen keskitysleirivangeiksi. Heidän kauloissaan on hirttosilmukat.

– Tällä videolla bändi on ylittänyt rajan, Saksan juutalaisten seurakuntien ja liittojen suurimman katto-organisaation entinen puheenjohtaja Charlotte Knobloch sanoo Bild-lehden haastattelussa.

– Holokaustin välineellistäminen ja vähättely, kuten kuvista näkyy, on vastuutonta, holokaustista selvinnyt Knobloch jatkaa.

Saksan liittovaltion antisemitismin vastainen viranomainen Felix Klein on samoilla linjoilla, mikäli videon tarkoituksena on yksinkertaisesti lisätä albumin myyntiä.

– Mielestäni se on taiteellisen vapauden mautonta hyväksikäyttöä.

1990-luvulla perustettu Rammstein on aiemminkin ollut ikävissä otsikoissa. Sen albumeissa on käsitelty muun muassa sadomasokismia, homoseksuaalisuutta, insestiä, hyväksikäyttöä, nekrofiliaa, pyromaniaa, kannibalismia ja seksuaalista väkivaltaa.

Vuonna 2009 yhtyeen hittialbumin Liebe ist Für Alle Da esillepano kaupoissa kiellettiin, koska siinä kuvattiin sadomasokismia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?