Karaoken SM huipentuu finaaleihin – katso suorana ISTV:ssä! - Musiikki - Ilta-Sanomat

Karaoken SM huipentuu finaaleihin – katso suorana ISTV:ssä!

Suomen parhaat karaokelaulajat kilpailevat SM-tittelistä Tahkolla 5. ja 6. huhtikuuta. ISTV lähettää kilpailun suorana lähetyksenä molempina iltoina.

Tea Repo laulaa Tahkolla SM-Karaoke 2018 -finaalissa.­

19.3.2019 15:46

SM-karaoken alkukarsintoihin ja videokilpailuun on puolen vuoden aikana osallistunut jo yli 500 laulajaa. Nyt kilpailu on aluefinaalivaiheessa, josta noin 60 laulajaa selvittää tiensä Tahkolle. Kaksipäiväinen finaalitapahtuma Tahkon Piazzassa huipentuu lauantaina 6.4. finaalikierrokseen, jossa on mukana enää 12 parasta laulajaa.

Kilpailun tuomaristo koostuu musiikkialan ammattilaisista, laulukilpailukonkareista ja musiikkivaikuttajista. Arviointikriteereinä ovat lauluääni, tekniikka, tulkinta ja esiintyminen. SM-Karaoke 2019 finaalin tuomareina toimivat lauluntekijä ja artistivalmentaja Annika Tello, tuottaja-muusikko Jone Ullakko, laulunopettaja Anna Vihonen, Karaoken Suomen mestari 2018 Tea Repo sekä F-Musiikki Kuopion myymäläpäällikkö Timo Mykkänen.

Finaaliviikonloppuna kuullaan kolme laulukierrosta: yksi perjantaina ja kaksi lauantaina. Perjantain kierroksen jälkeen kukaan ei putoa, mutta lauantain viimeiselle kierrokselle pääsevät enää 12 parasta laulajaa. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan tekstiviestein, ja kaksi laulajaa pääsee yleisöäänillä lauantain finaaliin.

Karaoken SM-kilpailu on tänä vuonna uudistunut niin, että sukupuolisarjoista on luovuttu, ja Suomen mestariksi kruunataan vain yksi laulaja. Voittajalle on luvassa tittelin lisäksi myös oman kappaleen tuotanto, räätälöity artistivalmennusohjelma sekä laadukas äänentoistopaketti. Erilaisia palkintoja jaetaan kaikkiaan viidelle parhaalle, ja koko kahdentoista kärki on myös mukana Suomen tulevien MM-edustajien valinnassa.

Juontajina finaalitapahtumassa nähdään Miss Suomi 2017 Michaela Söderholm, muusikko-tuottaja Luca Gargano sekä 2017 SM-voittaja Katja Felin. Finaaliviikonlopun tähtiartistit Tahkon Piazzassa ovat Irina ja Petra. Kilpailun järjestää Storia Productions Oy.

  • Karaoken SM-kilpailun finaali käydään Tahkon Piazzassa perjantaina 5.4. klo 18-23 ja lauantaina 6.4. klo 16-23.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?