Stratovarius-vokalisti Timo Kotipelto täyttää tänään 50 vuotta – muusikko palasi kotipellon laitaan Etelä-Pohjanmaalle: ”Olen onnellinen siellä missä asun”

50 vuotta täyttävä Timo Kotipelto iloitsee siitä, että saa yhä tehdä sitä työtä mitä eniten rakastaa.

Timo Kotipelto suhtautuu ikääntymiseensä maltillisesti. Hän menee numero ja päivä kerrallaan eteenpäin.

Laulaja Timo Kotipelto juhlii tänään perjantaina 50-vuotisjuhliaan. Tai juhlii ja juhlii, sillä mies viettää pyöreitä töissään.

– Viidenkympin täyttäminen on samanlainen päivä kuin moni muukin päivä eli saan silloin tehdä työtä, jota rakastan ja olla hyvien kavereiden kanssa keikalla.

Stratovariuksen vokalisti suhtautuu mutkattomasti ikäänsä.

– Mennään numero ja päivä kerrallaan eteenpäin. Mulle ei tullut kolmenkympin eikä neljänkympin kriisiä, joten en usko, että tulee viidenkympinkään. Elämä on ihan mallillaan näin, hän tuumaa.

Perjantaina Kotipelto konsertoi Brother Firetriben laulajan Pekka Heinon sekä haitarinsoittaja Netta Skogin ja kitaristi Jani Liimataisen kanssa Hämeenlinnan Verkatehtaalla An Evening of Rock Classicsin merkeissä.

 

Viikonloppuna alkavat kevään keikat Stratovariuksen kanssa.

– Lisäksi meillä on sävellyssessiot alkamassa, että pitäisi alkaa tehdä uutta levyä.

Kotipelto kiittelee sitä, että saa tehdä yhä sitä, mistä tykkää, ja kysyntää riittää.

– Musiikkiala ei ole se varmin työllistäjä. Trendit tulevat, trendit menevät, eikä sitä ikinä tiedä, mistä ihmiset tykkäävät. Haluan tehdä tätä niin kauan, kuin pystyy laulamaan. Ääni on paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Laulajille tulee välillä parempia vuosia ja välillä huonompia. Flunssat vaikuttavat omaan suorituskykyyn. Onneksi itsellä ei ole ongelmia äänen kanssa.

Kotipelto on muuttanut takaisin kotikonnuilleen Lappajärvelle Etelä-Pohjanmaalle. Siellä on ihmisen hyvä olla ja rauhoittua. Hän rakastaa tulla takaisin oman kodin rauhaan esimerkiksi hektisten Etelä-Amerikan tai Aasian -kiertueiden jälkeen.

– Tämä on täydellinen vastapaino mun hommalle. Toki matkustamista täällä asuessa tietysti tulee. Voisi asua logistisesti paremmassa paikassa, mutta olen onnellinen siellä missä asun.

Yksi kesän kohokohdista Kotipellolle on Crater Rock -niminen musiikkileiri, jota hän järjestää Lappajärvellä kaveriensa kanssa. Se järjestetään heinäkuussa jo yhdennentoista kerran. Kotipellon ohella leirillä nuoria opettavat soittamaan Matias Kupiainen ja Rolf Pilve Stratovariuksesta sekä Kristian Wahlström Pop & Jazz konservatoriosta ja Jonas Kuhlberg The Dark Elementistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?