Jasper Pääkkönen ja puoliso Alexandra Escat vierailivat Afrikassa – surullinen näky järkytti: ”En osannut odottaa mitään etukäteen”

Julkaistu:

Pääkkönen Afrikassa
Spike Leen elokuvien tähti Jasper Pääkkönen ja mallina työskentelevä Alexandra Escat vierailivat alkuvuodesta Unicefin tukemassa lasten keskuksessa Malawissa.
Viime kuukausina Jasper Pääkkönen on ollut otsikoissa roolistaan Spike Leen elokuvassa Blackkklansman. Keskiviikkona paljastui, että Pääkkönen on mukana myös Spike Leen Netflixille tekemässä elokuvassa Da 5 Bloods.
Perjantai-iltana hänet nähdään täysin toisenlaisissa tehtävissä, kun hän on mukana Unicef Maailman tärkein ilta -lähetyksessä. Suoran lähetyksen tarkoituksena on kutsua suomalaiset mukaan auttamaan maailman lapsia.

Lähetyksessä nähdään myös pätkiä maailmalta. Pääkkönen matkusti alkuvuodesta naisystävänsä, mallina työskentelevän Alexandra Escatin kanssa Malawiin tutustumaan Unicefin toimintaan.

Kaksikko pääsi tapaamaan lapsia Malawissa sijaitsevaan CBCC-Centerin lasten keskukseen. Unicefin tukemaa keskusta pyörittävät paikalliset vapaaehtoiset.


Pääkkönen ja Escat pääsivät leikkimään lasten kanssa ja tutustumaan keskuksen toimintaan. Heillä ei ollut juuri minkäänlaisia ennakkokäsityksiä paikasta ja sen toiminnasta. Näky oli heistä surullinen.

– En osannut odottaa mitään etukäteen. Kuulin, että on päiväkoti puun alla, ja sitähän tämä tavallaan on, Pääkkönen kuvailee Malawissa kuvatussa insertissä, joka nähdään osana perjantai-illan lähetystä.

– Näen, että monilla (lapsilla) on ihottumaa ja isot vatsat. Heillä on aliravitsemusta. Se on tosi surullista. Vaikka he hymyilevät koko ajan, heillä on paljon ongelmia, joita ei aivan ensi silmäyksellä näe, Escat kertoo.

– Mutta näen heissä myös paljon toivoa, joka on paljon kauniimpi asia.

 

He leikkivät iloisina, tanssivat ja laulavat ja käyttävät näitä vaatimattomia leikkikaluja, joista sitten kehitetään iloisia leikkejä.

Köyhyys näkyy lasten arjessa aliravitsemuksena ja monina muina erilaisina sairauksina.

– Se mikä tässä on todella liikuttavaa, on se, että lapset ei ymmärrä omaa köyhyyttään samalla tavalla, mitä me aikuiset ymmärrämme. He leikkivät iloisina, tanssivat ja laulavat ja käyttävät näitä vaatimattomia leikkikaluja, joista sitten kehitetään iloisia leikkejä, Pääkkönen huomauttaa.


Näyttelemisen lisäksi Pääkkönen tunnetaan siitä, että hän kantaa huolta ilmastoon, ympäristöön ja muihin ihmisiin liittyvistä asioista. Kun Unicef tiedusteli halukkuutta osallistua järjestön toimintaan, hän lupautui mukaan samantien.

– Olin todella iloinen ja otettu Unicef-tiedustelusta, Pääkkönen kertoi Ilta-Sanomille helmikuussa.

– Onnekseni työaikatauluissani oli juuri Malawin matkustuspäivien ajalle muutaman päivän vapaa aukko. Saimme näin hyvin järjestettyä kuvausreissun.
Pääkkösen ja Escatin lisäksi Malawin oloihin kävi tutustumassa laulaja Laura Närhi.

Suoran lähetyksen juontavat Jaakko Saariluoma ja Marja Hintikka. Lisäksi ohjelmassa nähdään muun muassa Jarkko Niemi, Jorma Uotinen sekä Eino ja Aapeli.

Unicef Maailman tärkein ilta, perjantaina 15.3. MTV3 klo 20.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt