Remmejä, maskeja ja nahkaa: Islanti lähettää euroviisuihin häkellyttävän ”bondage-bändin” – räväkkä show jakoi heti mielipiteet

Julkaistu:

euroviisut
Islantia edustaa euroviisuissa tänä vuonna Hatari-niminen yhtye, joka pitää huolen ainakin siitä, että Tel Avivissa nähdään räväkkä show.
Euroviisuhuuma kiihtyy toukokuun lähestyessä. Nyt myös Islanti on valinnut edustajansa Tel Avivissa järjestettäviin viisuihin. Islannin yleisradioyhtiö RÚV järjesti Söngvakeppnin-nimellä kulkevan kilpailunsa Reykjavikissa samaan aikaan kun Turun Logomossa jännitettiin UMK:n tuloksia.

Euroviisujen virallisilta sivuilta selviää, että Islanti lähettää viisuihin yhtyeen nimeltä Hatari. He kilpailevat Israelissa kappaleella Hatrið Mun Sigra, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”viha hallitsee”.

Hatari valittiin jatkoon raadin ja yleisön yhteisäänillä, ja tiukassa finaalissa yleisö äänesti yhtyeen maan edustajaksi. Toiselle sijalle jäi täysin päinvastaista tyyliä edustava Friðrik Ómar -niminen kokoonpano.

Voit katsoa Hatarin live-esityksen alla olevalta Islannin yleisradioyhtiön julkaisemalta videolta.Huomiota herättävä yhtye on kolmen taidekoulussa toisiinsa tutustuneen ystävyksen perustama.

Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldson ja Einar Stéfansson aloittivat keikkailun Hatari-yhtyeenä vain muutama vuosi sitten, mutta meriittejä on jo kertynyt.

Heidät on valittu muun muassa parhaaksi livebändiksi Islannin Airwaves-festivaaleilla.
Hatarin tyyli on musiikista ja esiintymisasuista lähtien räväkkä ja näyttävä.

Bändin show on ottanut vahvoja vaikutteita bdsm-kulttuurista ja kapitalismia vastustavan kokoonpanon esityksissä nähdään muun muassa lavalla kahleissa kiemurtelevia hahmoja, jotka edustavat yhtyeen mukaan kapitalismin kuolemaa.

Yhtye kuvailee itseään virallisilla Instagram-sivuillaan ”palkintoja voittaneeksi anti-kapitalistiseksi taideryhmäksi”.

Hatari sai odotetusti ristiriitaisen vastaanoton viisufanien keskuudessa. Suositun euroviisublogin kommenteissa kansainväliset viisufanit kommentoivat Hatarin olevan mielenkiintoinen, mutta joidenkin mielestä liian outo lähetettäväksi Tel Aviviin.

– Yksi kamalimpia biisejä, joita olen tänä vuonna kuullut, eräs fani tylytti.

– Tässähän on voittaja-ainesta! toiset fanit puolustivat.


Toukokuussa Tel Avivissa tullaan siis varmasti näkemään mieleenpainuva esitys tältä kokoonpanolta.

Suomi puolestaan lähettää euroviisuihin Daruden ja Sebastian Rejmanin, jotka valittiin Ylen kutsumina. Lauantaina 2.3. yleisö ja kansainvälinen raati valitsivat Suomelle edustuskappaleen.

Darude ja Rejman lähtevät viisuihin kappaleella Look Away, joka oli sekä raadin että yleisön ehdoton suosikki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt