Daruden kolmas ja viimeinen UMK-biisiehdokas on julkaistu! Onko tämä Suomen euroviisukappale?

Julkaistu:

euroviisut
Daruden ja Sebastian Rejmanin kolmas UMK-kilpailukappale ottaa kantaa maailmanlaajuisiin kriiseihin.
Viimeinen kolmesta UMK19-kilpailukappaleesta on nyt julkaistu. Kolmas Daruden ja Sebastian Rejmanin säveltämä ja sanoittama kappale on nimeltään Look Away. Kappaleen on tuottanut Darude.

Kappale käsittelee globaaleja ongelmia ja se on hätähuuto maailman tilasta.

Voit kuunnella kappaleen alla olevalta videolta:– Maailmassa tapahtuu kamalia asioita. On luonnonmullistuksia, sairautta, sotaa ja pakolaisuutta. On helpompaa katsoa muualle kuin nähdä tai ajatella näitä asioita. Kappaleen viesti on, että pitäisi nähdä, katsoa ja tehdä jotain, Darude toteaa.

– Look Away pohtii meidän länsimaisten etuoikeutettua asemaa. Sen ei ole tarkoitus saarnata tai kertoa, mitä ihmisten pitäisi tehdä. Mutta toivon, että kappale herättää ajatuksia ja luo uusia näkökulmia, Rejman sanoo.

Luontoteemaisen musiikkivideon on ohjannut Jaakko Manninen. Kuvissa näkyy aavikoita, metsiä, hiekkarantoja ja revontulia.

– Ajatus on, että tämän kaiken menetämme, jos emme ala katsoa ja toimia, Darude avaa videon teemaa.

Daruden ensimmäisenä julkaistuun viisuehdokkaaseen voi tutustua tästä ja toiseen tästä.


Kaksi aiempaa kappaletta ovat nimeltään Release Me ja Superman. Voit kuunnella kappaleet tästä ja tästä linkistä.

Release Me, Superman ja Look Away -kappaleiden näyttävät lavashow’t nähdään suorassa lähetyksessä UMK19: Darude lauantaina 2.3. klo 21.00 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Luvassa on kolme viimeisen päälle hiottua show'ta, joissa tullaan näkemään ainutlaatuisia visuaalisia elementtejä ja lavasteita, jotka tukevat jokaisen UMK-kilpailukappaleen tarinaa. Lavalla tullaan näkemään herkkää rakkausteemaa, EDM-tulitusta ja kantaa ottava esitys. Esitykset nähdään sellaisina kuin ne on tarkoitus toteuttaa myös euroviisulavalla Tel Avivissa toukokuussa 2019.

Puolitoistatuntisessa lähetyksessä juontaja Krista Siegfrids esittää avausshow’n. Kristan juontajaparina lavalla nähdään Christoffer Strandberg. Kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Eva Frantz ja Johan Lindroos.

Suomen euroviisuedustuskappale valitaan 2.3. suoran lähetyksen aikana. Valinta perustuu yleisöäänien sekä kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt