Nouseva poptähti Eetu murtautuu Musiikkitaloon soittamaan flyygeliä – Katso tummanpuhuvan kappaleen musiikkivideo!

Julkaistu:

musiikkivideo
Eetun uudella musiikkivideolla murtaudutaan Musiikkitaloon. Ilman mitään feikkii -kappale on Eetun mukaan ”juustoisin biisi”, jonka hän on tehnyt.
Eetu Kalavainen, eli artistinimeltään Eetu, joka tuli suurelle yleisölle tunnetuksi viime syksynä julkaistuista sinkuistaan Bae ja Mä en menis takas, on julkaissut Ilman mitään feikkii -nimeä kantavalle uutuussinkulleen musiikkivideon.

Videolla Eetu murtautuu Helsingin Musiikkitaloon. Valvontakamerat todistavat, kuinka artisti artisti murtautuu väkivalloin Musiikkitalon takaovesta sisään.

Ilman mitään feikkii -kappaleen sanoituksissa puhutaan niistä rakastavaisten aamuisista hetkistä, joita kukaan muu ei todista. Näinä hetkinä ollaan ”ilman meikkii” ja siten ”ilman mitään feikkii”, kuten sanoituksen riimittelystä ilmenee.

– Biisi kertoo aika kirjaimellisesti juuri siitä, mistä siinä puhutaan. Olin studiolla ja katsoin Ed Sheeranin Perfect-musiikkivideota miettien, että haluan tehdä samanlaisen biisin. Meni pari tuntia ja kappale oli valmis, Eetu kertoo.


– On tietty osa toista, jonka vain sinä näet. Se on usein juurikin vaikkapa se aamuinen ihminen.

Kappale onkin romanttista hattaraa. Se pelaa niillä asioilla, jotka tekevät onnelliseksi arjessa.

– Ilman mitään feikkiä on ehdottomasti juustoisin kappale, jonka olen tehnyt, Eetu nauraa.

Eetu tekee omaa musiikkiaan ammentaen omasta elämästään.

– Usein, kun kappaleen kimmokkeena toimii henkilökohtainen elämä ja koskettavat asiat, on musiikissa voimaa. Ajattelen, että musiikki on parhaimmillaan, kun siinä on kuultavissa selkeä syy, miksi juuri tästä aiheesta on tehty kappale, Eetu pohtii.

– Tuleva levyni on todella henkilökohtainen.
  • Voit katsoa uunituoreen musavideon alla olevalta videolta!

Bändistä soolouralle

Kauniit ja uhkarohkeat -yhtye oli juuri todella lyömässä läpi, kun bändin jäsenet, Eetu mukaan lukien, päättivät lähteä musiikillisesti omiin suuntiinsa. Sooloura on tehnyt musiikista selvästi henkilökohtaisempaa.


– Aikaisemmin en ole tehnyt musiikkia yksin, joten oli luonnollista kirjoittaa biisejä aiheista, joita ei muiden kanssa yhteistyössä kappaleita työstäessä käsittelisi. Päiväkirjamainen ote tekemiseen tuli mukaan luonnostaan, Eetu kertoo.

Tie omaa soolouraa tekeväksi artistiksi on ollut pitkä.

– Olen kirjoittanut biisejä niin paljon, että on ollut tyydyttävää kertoa niistä asioista, joita tunnen. Toivottavasti viesti menee perille, Eetu sanoo.

Eetu kokee bändistä soolouralle siirryttyään kasvaneensa musiikillisesti omaksi itsekseen.

– Hetkittäin tuntuu siltä, että juuri tähän tämä polku on vienyt. Toisaalta tämäkin on varmasti vaihe elämässä, siinä missä muutkin, mutta tietyllä tavalla koen valmistuneeni siitä koulusta, jonka olen musiikillisesti käynyt.

– Oman musiikkini sanoitan, sävellän ja tuotan itse. Se on ollut ehkä opettavaisin juttu ikinä. En ehkä ihan ymmärtänyt, mihin lähden, Eetu naurahtaa.

Eetu tekee musiikkia myös muille artisteille. Työ vie paljon aikaa, mutta se ei Eetua haittaa.


– Musiikki vie ison osan elämästäni. Olen nytkin studiolla tekemässä toiselle artistille musiikkia. Tekemistä riittää ja se on ihanaa, sillä työ ei tunnu työltä. Saan tehdä sitä, mitä rakastan, Eetu kertoo.

Hänen kädenjälkensä näkyy ainakin Anna Abreun ja Iltan tuotannossa, sekä Hank Solon kappaleessa Söpö.

Musiikissa Eetuun vetoaa aitous. Vasemmalla kädellä ei saa tehdä, mutta liian kiillotettu soundikaan ei vetoa.

– Musiikissa pitää kuulua intuitiivisuus ja intohimo. Tietynlainen energia, joka ei kuitenkaan saa olla liian mietitty, Eetu sanoo.

Vapaa-ajallaan Eetu maalaa ja kirjoittaa, muutakin kuin musiikkia.

– Lapsena tykkäsin maalata ja olen nyt palannut harrastuksen pariin. Moneen vuoteen en tehnyt mitään muuta kuin musiikkia, mutta nyt on aikaa olla monipuolisesti luova.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt