Kuinka hyvin tunnet Yön legendaariset kappaleet? Testaa 9 kysymyksellä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yö-yhtyeen laulajan Olli Lindholmin yllättävä kuolema on koskettanut suomalaisia laajasti. Yön repertuaariin kun on kuulunut niin monta klassikkokappaletta, jotka moni osaa vaikka unissaan.
Yö perustettiin Porissa vuonna 1981. Kokoonpanot ehtivät vuosien ja vuosikymmenten aikana vaihtua, mutta Olli Lindholm oli mukana yhtyeessä alusta lähtien.

Yön tunnetuimpien hittien takana on eri sanoittajia. Lindholmin lisäksi klassikoita kirjoitti Jussi Hakulinen, mutta eräät tunnetuimmat tekstit ovat Juice Leskisen käsialaa.

Lue lisää: Yö-yhtyeen vaiherikas historia piti sisällään menestystä ja syöksykiitoa – järkähtämätön Olli Lindholm piti langat käsissään tiukallakin hetkellä

Lue lisää: Jussi Hakulinen väittää järjestävänsä viimeisen Yön keikan – nyt kaikki perustajajäsenet ovat kieltäytymässä: ”Kaukana alkuperäisestä ajatuksesta”

Miten hyvin sinä muistat Yön hittikappaleiden sanoituksia? Testaa alla olevalla pienellä testillä. Jos testi ei näy, pääset siihen täältä.Jutun pääkuvana olevalta videolta kuulet Yön kappaleen Mitä jos mä rakastan sua.

Lue lisää: Olli Lindholm kertoi elämäkerrassaan hyytävästä viestistä, jonka sai kesken TVOF-kauden – tuntematon ensihoitaja huomasi ulkonäössä vaaran merkit

Lue lisää: Olli Lindholm avautui vain muutama viikko sitten yöllisistä kohtauksistaan tv:ssä – asiantuntija varoitti vakavista seurauksista

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt