Jussi Hakulinen väittää järjestävänsä viimeisen Yön keikan – nyt kaikki perustajajäsenet ovat kieltäytymässä: ”Kaukana alkuperäisestä ajatuksesta”

Julkaistu:

konserttikiista
Ilta-Sanomat on tavoittanut kaikki elossa olevat alkuperäisjäsenet, jotka ovat Hakulista itseään lukuun ottamatta olleet vastahakoisia konsertin suhteen tai kieltäytyneet siitä heti.
Yön perustajajäseniin kuulunut Jussi Hakulinen kertoi Twitter-tilillään torstaina, että Yö suunnittelisi viimeistä keikkaa alkuperäisjäsenien kanssa. Konsertti järjestettäisiin tiistaina äkilliseen sairauskohtaukseen kuolleen Olli Lindholmin kunniaksi.

– Yö-yhtye suunnittelee viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenillään. Nyt etsitään kiinnostuneita järjestäjiä. Eihän me Jazzia soiteta mutta Kirjurinluodolla Suistomaan Soittopäiviltä on parhaat keikkamuistot. Olisi Ollinkin mielestä varmasti sopivaa ”sulkea ympyrä” näin? Hakulinen kirjoitti.

Yön alkuperäiskokoonpanon muodostivat Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen lisäksi kitaristi Jani Viitanen, basisti Juha Rauäng ja rumpali Veikko Lehtiranta.


Ilta-Sanomat on tavoittanut kaikki elossa olevat alkuperäisjäsenet, jotka ovat Hakulista itseään lukuun ottamatta olleet vastahakoisia konsertin suhteen tai kieltäytyneet siitä heti.

Hakulisen välit katkesivat viimeisen kerran Olli Lindholmiin ja Yöhön vuonna 2011, vaikka miesten välillä vallitsi Lindholmin mukaan kunnioitus.


Yön alkuperäinen rumpali Veikko Lehtiranta vastaa puhelimeensa sunnuntaiaamuna. Hän kertoo Hakulisen lähestyneen häntä asian tiimoilta ja miesten puhuneen puhelimessa perjantaina.

– Ne suunnitelmat ovat olleet niin alkuvaiheessa, että ei niissä ole paljoa sanottavaa, Lehtiranta tuumaa.

Lehtiranta kertoo suhtautuneensa Hakulisen äkilliseen ehdotukseen ”empivästi ja nihkeästi”.

– Olisi pitänyt tehdä taustatöitä enemmän, ennen kuin mennään julkisuuteen tällaisen asian kanssa, Lehtiranta sanoo.

Hän kertoo kieltäytyvänsä konsertista, jos muita alkuperäisjäseniä ei saada mukaan.

– Tämä on ikävämpi juttu. Jos nämä molemmat herrat kieltäytyvät, niin kyllä minunkin on sitten pakko kieltäytyä, Lehtiranta summaa.

– Onhan se silloin jo niin kaukana siitä alkuperäisestä ajatuksesta, hän lisää.


Eilen lauantaina Jani Viitanen kertoi IS:lle, ettei ole käytettävissä konserttia varten. Hän kertoi päätöksellään kunnioittavansa Olli Lindholmin tahtoa.

– Puhuin Ollin kanssa aikoinaan, että pitäisikö alkuperäinen bändi kasata uudestaan. Olli sanoi, että ei. Kunnioitan hänen mielipidettään tässä asiassa, kitaristi jatkaa.

Viitanen soitti Yössä kitaraa vuosina 1981–2000 ja oli mukana yhtyeen 20-vuotiskiertueella vuonna 2001.
Yössä vuosina 1981–1990 soittanut basisti Juha Rauäng taas kertoi IS:lle suhtautuneensa ehdotukseen aluksi positiivisesti, mutta on alkanut sittemmin empiä. Hakulinen otti yhteyttä Rauängiin heti tiistaina.

– Ollin kuolema tuli ihan puskista, mutta nyt alkaa järki palailla, Rauäng kuvaili oloaan.

– Kyse on kuitenkin kuolleesta ystävästä. Ei heti pidä lähteä tällaiseen.

IS yritti tavoittaa Jussi Hakulista asian tiimoilta jo lauantaina ja uudelleen sunnuntaina. Iltalehdelle Hakulinen väitti lauantaina keikan järjestyvän alkuperäiskokoonpanolla Viitasta lukuun ottamatta. Hakulinen kertoi Iltalehdelle, että Viitasen tilalla soittaisi Goofy Kent, joka toimi alkuperäiskitaristin tuuraajana miehen armeija-aikana.

Hakulinen antoi vielä myöhään lauantai-iltana ymmärtää, että konsertti olisi onnistumassa.

– Nyt aika vahva myötätuuli. Oli nimittäin vain yksi vaihtoehto Janille, eikä ollut kovin helppo suostutella mukaan miestä joka on aina kammonnut julkisuutta. Jos hän olisi ollut julkisuushakuisempi, niin ura Yö:ssä ei olisi päättynyt vuoteen -82, Hakulinen twiittasi liittyen projektin vastoinkäymisiin.
Toistaiseksi Yön perustajäsenistä yksi on siis kuollut, toinen on jyrkästi kieltäytynyt, kolmas epäröi ja neljäs kertoo kieltäytyvänsä, jos muut eivät ole kiinnostuneita.

Ja viides on ilmoittanut järjestävänsä viimeisen konsertin alkuperäisellä kokoonpanolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt