Musiikki

Robin Packalen biletti villisti armeija-aikana: baarissa poptähdelle tuli vastaan kiusallinen ongelma – ”Lähti vähän lapasesta”

rac

Julkaistu:

inttiaika
Robin Packalen päätti taukonsa paljastaen, että on suunnitellut kansainvälistä uraansa jo vuodesta 2013. Ainoastaan armeija-aikana poptähti ei puuhaillut uuden musiikin parissa.
Jo lapsena tähdeksi noussut Robin Packalen palasi puolentoista vuoden tauoltaan Emma-gaalassa viime lauantaina yllätysartistina. Packalen esitti gaalassa uuden I’ll Be With You -kappaleensa.
I’ll Be With You on kahden nimekkään saksalaistuottajan kanssa yhteistyössä tehty kappale, joka kipusi heti Spotifyn kuunnelluimpien suomalaisten kappaleiden kärkeen.

Kansainvälisille musiikkimarkkinoille Robinin englanninkielinen esikoinen pärähtää Bangkokissa kuvatun musiikkivideon kera tänään, 8. helmikuuta.
  • Katso yllä olevalta videolta, miltä Robin Packalenin I’ll Be With You -kappaleen ensiesitys Emma-gaalassa näytti!
Ilta-Sanomat tapasi paluun tekevän Robin Packalenin, 20 vuotta, joka suoritti taukonsa aikana muun muassa varusmiespalveluksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puolentoista vuoden tauolla ainoastaan armeijassa Robin ei tehnyt uutta musiikkia tai suunnitellut paluutaan. Urheilijat voivat saada puolustusvoimissa erityiskohtelua, mutta poptähdille sellaisia etuja ei ole tarjolla. Ei, vaikka suunnittelisi laulavansa Suomen maailmankartalle.


Muuten armeija oli Robin Packalenille odotettua positiivisempi kokemus.

– Siellä ei tullut ajatelleeksi niitä asioita, joita nykyään ajattelee joka päivä. En ole varmaan ikinä elämässäni nauranut niin paljon kuin intissä. Tämän ikäisenä ihminen ei löydä enää sellaisia tosiystäviä, mutta tuolla oli siihen mahdollisuus.

Upinniemessä Packalen oli kuin kaikki muut asepalveluksensa aloittavat, mutta ensimmäiset pari viikkoa hän huomasi erottuvansa joukosta.

– Tulihan niitä katseita, mutta suomalaiset eivät hirveästi huutele. Eivät ne uskalla, Robin kuittaa pilke silmäkulmassaan.

– Ei sillä, että mä olisin olisin niin pelottava, hän lisää nopeasti.


Pian varuskunnassa totuttiin poptähteen. Poikkeuksen teki ainoastaan perhepäivä, jolloin varuskunnassa vieraili alokkaiden vanhempia. Tuolloin poptähti herätti jälleen runsaasti huomiota.

– Sinä päivänä olisi voinut olla jossain muualla, hän nauraa.

Kun musiikin tekeminen oli tauolla, Robin eli puoli vuotta hyvin tavallista inttielämää ystäviensä kanssa: hän matkusti bussilla Upinniemestä Turkuun ja viihtyi yöelämässä vapaina viikonloppuina.

– Intin aikana lähti vähän lapasesta. Tai ei nyt silleen, kun monet kävi joka viikonloppu jossain. Sitten mä ajauduin mukaan joskus, kun mulle olisi muuten tullut FOMO, Robin hekottaa.

FOMO on muuten slangia ja tarkoittaa ulkopuoliseksi jäämisen pelkoa.

Robin kertoo käyvänsä tavallisesti ulkona ehkä kerran kahdessa kuukaudessa, mutta armeijan aikana yöelämä kutsui hieman useammin.

– En kyllä tiedä miksi, kun en mä saa edes olla rauhassa siellä, hän heittää.

Julkisuus tuo juhlimiseen ongelmia, joita tavallinen nuori aikuinen ei osaa ajatellakaan. Robin ajattelee tilanteita heidänkin puolestaan.

– Jos kaverit ovat vaikka tilanneet vippipöydän jostain, niin en mä kehtaa istua siellä! Ihmiset ajattelee heti, että olen itse hankkinut sen ja ajattelen olevani jotenkin parempi kuin muut, hän analysoi vitsikkäästi.

– Sitten kävelen sinne tanssilattian toiselle puolelle yksikseni istumaan, mutta ei sekään tietenkään toimi.


Robin saavutti suomenkielisellä urallaan paikan kirkkaimpien tähtien joukossa. Nyt hän on hylkäämässä koko aikaisemman tuotantonsa aloittaakseen alusta, koska vanhaan palaaminen olisi ollut liian helppoa.

– En ole tekemässä suomenkielistä musiikkia enää koskaan. Tämä on se asia, mitä mä tulen tekemään. Meni siihen sitten 10 tai 20 vuotta. Ja vaikka edistyisin ihan saamarin hitaasti, niin silti.

Lue Robin Packalenin koko haastattelu päivän printistä tai digilehdestä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt