Jättiyllätys! Jari Sillanpää valittiin Tangomarkkinoiden tuomaristoon - Musiikki - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Jari Sillanpää valittiin Tangomarkkinoiden tuomaristoon

Jari Sillanpää tekee paluun Tangomarkkinoiden tuomaristoon.

Julkaistu: 6.2.2019 8:27

Jari Sillanpää on valittu yhdeksi Tangomarkkinoiden tuomareista.

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 35-vuotista taivaltaan kesällä 2019. Juhlavuottaan juhlistaa myös sen Tangolaulukilpailu, tiedottaa Tangomarkkinat.

Tiedotteen mukaan esikarsinnassa yleisö pääsee valitsemaan illan suosikkinsa suoraan jatkoon kilpailun seuraavaan vaiheeseen. Kaikista osallistuneista laulusuorituksista tuomaristo valitsee jatkokilpailijat toukokuussa järjestettävälle Tangomaratonille.

Tämän vuoden Tangotuomaristossa istuu Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu Katja Kätkä, Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Jari Sillanpää tekee paluun Tangomarkkinoiden muodossa.

Sillanpää tuomittiin elokuun puolivälissä 2018 Helsingin käräjäoikeudessa kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon kahdesta huumausainerikoksesta.

Tuomaristo odottaa alkavaa pestiään innolla. Tuomaristo tulee omien sanojensa mukaan keskittymään tulkintaan, persoonallisuuteen ja aitouteen.

– Toivoisin näkeväni monisävyisen esiintyjän, jonka tulkinnat yltäisivät ihmisten sydämiin. Tangokuninkaallinen 2019 on esiintyjä, joka laulaa sydämestään ja on oma itsensä, Jari Sillanpää kertoo näkökulmastaan tuomarointiin.

– Haen seuraavasta tangokuninkaallisesta vahvaa tulkitsijaa, joka osaa käyttää ääntään monipuolisesti ja koskettaa tulkinnallaan, Katja Kätkä miettii.

– Ääni ratkaisee tangokisassa, totta kai. Persoonallinen vivahde äänessä voi olla plussaa. Ikä on vain numeroita, ääni voi kypsyä laulajalla aiemmin tai myöhemmin. Tangokuninkaallinen on myös suomalaisen kulttuurin lähettiläs. Yhteistyökykyä on oltava ja ääni ratkaisee, Kike Elomaa kertoo.

– Minulle tärkeää on tekstin laulaminen, sisällön ajatus. Ja aito kiinnostus tanssipaikkojen ja iskelmägenren artistiksi. Kiinnostava, raikas ja yleisöä lavoille tuova laulaja, Tarja Närhi kertoo.

 Tuomariston odotetaan olevan asiantunteva ja suuren yleisön tuntema.

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki lähtee tyytyväisin mielin johtamaan tuomaristojoukkoa. Haapamäki painottaa, että yleisön luottamus tuomaristoon on tärkeää.

– Tangotuomariston jäsenien valitsemiselle on perusteensa, jonka keskiössä on vahva osaaminen ja kokemus musiikki- ja viihdemaailman ympyröistä sen eri suunnista. Tuomaroinnin saattaminen alusta loppuun on iso prosessi, jossa vaaditaan hyvää ryhmädynamiikkaa, keskusteluyhteyttä ja varmaa näkökulmaa. Tärkeää on myös yleisön luottamus tuomaristoon. Tuomariston odotetaan olevan asiantunteva ja suuren yleisön tuntema. Näitä asioita peilaten, olen äärimmäisen tyytyväinen tuomaristotiimiin.

Haapamäki kuvailee tiedotteeesa kilpailua myös valmennus- ja koulutusmatkaksi:

– Tuomariston tärkeä rooli on myös kilpailijoiden valmennus tangomatkan varrella. Valmennus tähtää parhaan mahdollisen laulusuorituksen sekä hyödyllisen kilpailukokemuksen antamiseen kilpailijalle. Tuomaristo tarkastelee kilpailijan omia vahvuuksia ja antaa suuntaa sekä vinkkejä pitkin matkaa. Tässä myös tuomariston monipuolisuuden tärkeys korostuu.

Esikarsintapaikat

16.2. Kari Tapio Paalupaikka, Pieksämäki

22.2. Hotelli Keurusselkä, Keuruu

23.2. Hotelli Summassaari, Saarijärvi

8.3. Radisson Blu Hotel, Oulu

9.3. Naapurinvaaran Huvikeskus, Sotkamo

15.3. Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Vuorela (Siilinjärvi)

23.3. Tanhuhovi, Lohja

12.4. Anttolanhovi, Mikkeli

13.4. Kalliojärven Huvikeskus, Isokyrö

19.4. Hotelli Leikari, Kotka

21.4. Ruskotalo, Rusko