Musiikki

Tältä näytti Matti Nykäsen viimeinen musiikkivideo – joulukuussa julkaistussa Suomi-biisissä hehkutettiin isänmaata: ”Siinä saa vetää tunteella”

rac

Julkaistu:

matti nykänen 1963-2019
Matti Nykänen kertoi viime vuoden lopussa olevansa tyytyväinen Suomi-biisinsä musiikkivideoon. – Kyllä siitä hyvä kokonaisuus tuli – tai siis itse asiassa helvetin hyvä, Nykänen totesi.
Mäkihyppylegenda Matti Nykänen on kuollut. Matti Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. Entisen mäkihyppytähden vaimo Pia Nykänen vahvisti kuolinuutisen Ilta-Sanomille maanantaiaamuna.

Nykäseltä ilmestyi vielä viime vuoden loppupuolella uutta musiikkia. Ilta-Sanomat esitteli joulukuussa 2018 ensimmäisenä Yksi totuus -nimisen bändin yhteistyössä Nykäsen kanssa synnyttämän Suomi-biisin, joka on sekoitus räppiä ja poppia.

IS oli syyskuussa paikalla Jyväskylässä, jossa Nykänen ja vantaalaisen pop- ja hiphop-musiikkiin erikoistunut Yksi totuus kuvasivat materiaalia musiikkivideota varten.
  • Katso yllä olevalta videolta, miltä Suomi-biisin musiikkivideon kuvausten kulisseissa näytti.
Tuolloin Nykänen loukkasi takareitensä vesihiihto-onnettomuudessa ja sen kertainen projekti tyssäsi heti alkuunsa. Ensimmäisen vedon kiihdytysvaiheessa Nykäsen toinen suksi taittui taaksepäin, otti vedestä voimakkaan kimmokkeen ja sattui ikävästi takareiteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt on sitten takareisi paskana, ei mahda mitään. Siihen sattuu hemmetisti, enkä pysty kävelemään kunnolla. Voi veljet sentään, Nykänen, 55, kuvaili tuntojaan tuolloin.IS jutteli Nykäsen kanssa Suomi-biisistä uudelleen marraskuun lopussa. Nelinkertainen olympiavoittaja vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen.

– Kyllä siitä hyvä kokonaisuus tuli – tai siis itse asiassa helvetin hyvä, Nykänen korosti.

– Biisiä on kiva laulaa, koska siinä saa vetää tunteella. Olen jokseenkin vakuuttunut, että ihmiset tulevat soittamaan biisiä paljon varsinkin silloin, kun he haluavat korostaa suomalaisuuttaan – vaikka lätkän MM-kisojen yhteydessä.

Yksi totuus -duon tekijämiehet Gert Kaasik ja Rasmus Hauta-aho olivat ennen tätä julkaisseet yhteensä kahdeksan pop- ja hiphop-sävytteistä kappaletta, jotka kaikki ovat myyneet kultaa. Parhaillaan bändi rakentaa ensimmäistä pitkäsoittoaan.

– Suomi-biisi on kunnianosoitus suomalaisuudelle, eikä sillä missään nimessä ole nationalistista ulottuvuutta. Halusimme tehdä Suomesta kertovan biisin, ja koska meillä ei Rasmuksen kanssa ollut tarpeeksi uskottavuutta kertosäkeen laulamiseen, käänsimme katseet ulkopuolellemme, Kaasik selvitti syyskuussa.

– Päädyimme Mattiin, koska on olemassa vain yksi Matti. Hänellä, jos kenellä, on tarpeeksi isot kivet Suomesta laulamiseen. Hän on nähnyt ja kokenut niin huimasti.

Tältä musiikkivideon kuvauksissa näytti:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt