Musiikki

Pyhimys kunnioitti Emma-gaalan esityksessään 21-vuotiaana kuolleen Atte Toikan muistoa

rac

Julkaistu:

Räppäri Pyhimys esiintyi Emma-gaalassa
Kuudella Emma-palkinnolla palkittu rap-artisti Pyhimys eli Mikko Kuoppala esitti lauantaina Emma-gaalassa kappaleen Jättiläinen yhdessä Aksel Kankaanrannan kanssa.

Esityksen alussa lavan taustalla näkyi kuva Atte Toikasta eli muusikko MKDMSK:sta. Toikka kuoli tammikuussa vain 21-vuotiaana. Nuoren artistin muistokirjoitus ilmestyi niin ikään lauantaina Helsingin Sanomissa.
  • Katso Pyhimyksen esitys Emma-gaalasta oheiselta videolta.

Mikko Kuoppala sanoi tammikuussa Helsingin Sanomien haastattelussa huomanneensa kollegansa lahjakkuuden jo vuosia aiemmin. HS:n mukaan Kuoppala on luvannut auttaa jo äänitetyn MKDMSK:n albumin kanssa, jotta albumi saataisiin julkaistua niin laadukkaana kuin mahdollista.

– Hän oli teknisesti hyvin taitava ja lupaava artisti, Kuoppala sanoi HS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime aikoina MKDMSK teki soolouraa. Artisti ehti esiintyä myös monissa rap-kokoonpanoissa, kuten Laulavat Kulkurit ja Musta-Lista. Hänet tunnettiin myös artistinimellä Maski.

Tammikuun alussa artisti julkaisi kappaleensa Edelleen Edellä ja videon kappaleeseensa.Pyhimys palkittiin Emma-gaalassa kaikista ehdokkuuksistaan. Hän sai palkinnot kategorioissa vuoden hip hop / R&B, vuoden albumi, vuoden biisi, vuoden artisti (yleisöäänestys), vuoden striimatuin biisi ja vuoden miessolisti.


– Aika kreisi fiilis. Toki ajattelen, että on jokunen patsas olisi tulossa, mutta tämä ylitti kaikki odotukset. Tosi vaikeaa kuvailla tätä tilannetta. Ehkä huomenna irtoaa parempia analyyseja. Vähän kuin urheilijalta kysyisi, että miksi voitit tai miksi hävisit, Pyhimys sanoi gaalan jälkeen.

Atte Toikan muistamisesta Pyhimyksen esityksessä kertoi aiemmin Rumba.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt