Musiikki

Oasis-yhtyeen supertähti Liam Gallagher saapuu Suomeen

Julkaistu:

supertähti
Liam Gallagher tähdittää brittipop-konserttia Helsingissä elokuussa.
Liam Gallagher, 46, esiintyy yhtyeineen Helsingin Kaisaniemessä järjestettävässä In the Park -konsertissa. Oasis-tähti on kotoisassa seurassa, sillä tapahtuman muutkin esiintyjät ovat brittejä.

Toinen Kaisaniemeen saapuva 1990-luvun brittipopin suurnimi on Verve –yhtyeen solisti Richard Ascroft. Hänen soolokeikkansa ohjelmiston ennakoidaan olevan yhdistelmä omia levytyksiä ja Verve –yhtyeen klassikkoja.

Bitter Sweet Symphony kajahtaa yhteislauluna lauantaina 24. elokuuta Helsingissä hyvin todennäköisesti.

Skotlantilainen Franz Ferdinand oli puolestaan viime vuosikymmenen suurimpia brittibändejä. Bändi muistetaan ennen kaikkea kappaleesta Take Me Out. Ura on jatkunut kuitenkin myös tuon 15 vuoden takaisen hitin jälkeen: uusin albumi Always Ascending julkaistiin viime vuonna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Illan nuorin esiintyjä on 20-vuotias Jade Bird. Yksin akustisen kitaran kanssa lavalle nousevasta Birdistä veikataan supertähteä – ja asenne on ainakin sukua maailmanomistaja Liam Gallagherille: hän ilmoittanut haluavansa olla yhtä suosittu kuin ensilevyllään läpimurron miljoonamyyjäksi aikoinaan tehnyt Alanis Morrissette. Birdin esikoislevy julkaistaan ennen Kaisaniemen konserttia.

Suurin tähti tapahtumassa on kuitenkin Gallagher, joka esiintyy Helsingissä nyt ensimmäistä kertaa. Sooloartistina hän on vieraillut Suomessa kerran (2017), samoin Oasis-yhtyeen kanssa (2000) – molemmat keikat olivat Turussa.


Turussa nähtiin, että viime vuosikymmenten tärkeimpiin rockyhtyeiden keulakuviin kuuluva Liam Gallagher on edelleen röyhkeän itsevarma esiintyjä.

1990-luvulla Liam toteutti kaikki estottoman ja vastuuttoman rocktähden oikut ja tempaukset, mitä kuvitella saattaa. Oli julkista päihdesekoilua, oli huonoa käytöstä – hän ”ansaitsi” jopa elinikäisen porttikiellon Cathay Pacific -yhtiön koneisiin.

Vaikka tavat ovat nyt siistiytyneet, lavalla Liam hehkuu yhä ainutlaatuista arvaamattomuutta.

Englannissa Gallagher nauttii supertähden suosiota: viime kesänä hän esiintyi Lontoossa samassa Finsbury Parkissa kuin Oasis 16 vuotta aiemmin – ja 40 000 lippua myytiin loppuun muutamassa minuutissa.

Finsbury Parkissa Liamin ohjelmistoon kuului 12 Oasis –hittiä koko ohjelmiston 17 biisistä. Enemmän kuin Turussa vuotta aikaisemmin.

Vuonna 2009 hajonneen Oasis –yhtyeen paluuta on toivottu pitkään. Liamin ja hänen kitaristiveljensä Noel Gallagherin välien on tulkittu Liamin lyhytsanaisten Twitter –viestien perusteella lämmenneen, mutta samaan bändiin he eivät taida mahtua vielä ainakaan tänä vuonna.

– Paluu ei riipu minusta. Noelilla on enemmän valtaa - ja se minua ärsyttääkin, Liam Gallagher sanoi pari vuotta sitten Australianin haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt