Latinohurmuri Julio Iglesias tulee keikalle Suomeen! Haluaa esiintyä täällä vielä viimeisen kerran: ”Olen saanut urallani kaiken”

Julkaistu:

konsertti
– Olisi mukava esiintyä vielä ainakin kerran Suomessa, laulaja Julio Iglesias sanoi jokin vuosi sitten. Nyt tuo toive toteutuu ensi kesäkuussa.
Maailmankuulu laulaja Julio Iglesias, 75, on saanut urallaan kaiken. Kerran hän sanoi minulle, ettei hänen ole tarvinnut rahan takia tehdä konsertteja enää vuosiin.

– Rakastan työtäni ja rakastan yleisöä kaikkialla maailmassa, siksi jatkan, karismaattinen laulaja sanoi.

Pian Iglesias kuitenkin starttaa kiertueelle, joka kantaa nimeä The 50 Year Anniversary Tour. Konserttikiertue tuo Iglesiaksen myös Suomeen. Hänen konserttinsa on 12. kesäkuuta Helsingin Jäähallissa. Näin toteutuu myös miehen haave siitä, että hän haluaa vielä ainakin kerran uransa aikana tulla Suomeen ilahduttamaan musiikillaan ihailijoitaan.

 

Rakastan laulamista. Laulaminen on elämäni. Olen saanut urallani kaiken ja olen tavannut upeita ihmisiä ja rahaakin on, mutta haluan viihdyttää.

Vauhtiaan hiljentävän Iglesiaksen konsertti on mitä todennäköisimmin miehen viimeinen Suomessa. Hänen mittava kiertueensakin on näillä näkymin viimeinen näin iso puristus.

Ilta-Sanomat tavoitti Julio Iglesiaksen Bahamalta. Mies oli juuri lentänyt sinne Puenta Canan residenssistään. Bahamallakin Juliolla on huvila ja siellä on studio, jossa mies taltioi musiikkiaan.

Charmantin miehen ääni oli innostusta täynnä. Hän hehkutti sitä, että hän saa 10. helmikuuta Amerikan Grammy-palkintotilaisuudessa Elämäntyö-Grammyn.

– Ajattele, Grammyt ovat nimenomaan amerikkalaisen musiikin palkintojenjakotilaisuus ja he palkitsevat minut, Julio intoili.


Iglesias myös myönsi, että vaikka Grammy-palkintoja on jo kotona, tieto uudesta tunnustuksesta tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

– Tulen aina olemaan espanjalainen, joten siinäkin mielessä tämä amerikkalaisilta saatu tunnustus tuntuu erityisen hyvältä, hän kiitteli.

Yhtä innoissaan mies on myös alkavasta kiertueestaan, joka ulottuu useisiin maihin – myös Suomeen.

Kohteliaasti hän sanoi rakastavansa Suomea ja suomalaista yleisöä sekä kertoi odottavansa innolla kesäkuun konserttia.

– Rakastan laulamista. Laulaminen on elämäni. Olen saanut urallani kaiken ja olen tavannut upeita ihmisiä ja rahaakin on, mutta haluan viihdyttää, omalla Gulfstream-lentokoneellaan maasta toiseen lentävä laulaja sanoi Bahamalta.


Rahaa miehellä todellakin on, sillä oikeustieteellisestä aikoinaan valmistuneen ja Real Madrid -jalkapallojoukkueessa nuorena pelanneen Julion elämä sai toisen suunnan auto-onnettomuuden jälkeen. Tuo suunta on tuonut vuosikymmenten varrella mammonaa niin, ettei Iglesiaksella ja hänen perheellään ole huolen häivää.

Nuori ja taloudellisesti perheensä kanssa tuolloin mukavaa elämää elänyt Julio halvaantui aikoinaan auto-onnettomuudessa, ja kuntoutus kesti melkein kolme vuotta. Tervehtymisaikana joku toi hänelle kitaran, ja loppu on historiaa. Laulajan hitti- ja ansiolista on monen sivun pituinen.

Vuonna 1968 Benidormissa kansainvälisen laulukilpailun voittaneen Iglesiaksen uran aikana hän on muun muassa voittanut Grammy-palkintoja, laulanut useita hiteiksi nousseita duettoja maailmankuulujen kollegoidensa kanssa, julkaissut lähemmäs sata albumia, erivärisiä kulta- ja platinalevyjä hänellä on runsaat 2 500 kappaletta. Mies on saavutustensa ansiosta myös Guinnessin ennätystenkirjassa.

Julio Iglesias voisi paistatella päivää kaikkien saavutustensa ja mammonansa keskellä, mutta hän on myös antanut takaisin. Iglesias on muun muassa tehnyt yhdessä hyväntekeväisyyttä tennisässä Rafael Nadalin kanssa, joka on niin ikään espanjalainen.

– Kutsun Rafaelia hyväksi ystäväkseni.


Latinohurmuri oli nuorena tunnettu naisten valloittaja. Kun hän sitten 1990-luvun alussa tapasi hollantilaisen Mirandan, mies rauhoittui. He elivät kauan avopuolisoina, sillä Julio kertoi aikoinaan, ettei Miranda halua avioitua. Jokin muutti kuitenkin kauniin hollantilaisnaisen mielen, ja pari avioitui muutamia vuosia sitten. Pariskunnalla on viisi lasta, ja edellisestä liitostaan Juliolla on kolme lasta, joista kuuluisin on supersuosittu laulaja Enrique Iglesias.

– Olen nyt niin innoissani tulevasta Grammy-palkinnostani, että sulattelen asiaa vieläkin. Soita minulle 11. helmikuuta, niin kerron lisää, hän naurahti.

Ehkä en soita tuolloin, sillä elämää ja punaviiniä rakastava laulaja todennäköisesti juhlii saamaansa tunnustusta iltamyöhään.

Soitan sitten jonain muuna päivänä.

Julio Iglesiaksen The 50 Year Anniversary Tour Helsingin Jäähallissa 12. kesäkuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt