Musiikki

Namibialaistaiteilija laittoi kaikkien aikojen korvamadon raikumaan aavikolla: Toton Africa-biisi soi ikuisesti Afrikassa

Julkaistu:

Toton klassikkobiisi Africa tulee soimaan Afrikassa ikuisella luupilla, mikäli installaatiotaiteilija saa aatoksensa toteutettua.
Tämähän on hauska idea: laitetaan Toton Africa soimaan Afrikassa ja annetaan sen pyöriä siellä ikuisesti.

Päähänpiston takana on namibialainen taiteilija Max Siedentopf, 27.

Hän on rakentanut teoksestaan jo prototyypin salaiseen paikkaan testatakseen ideansa toimivuutta.

Installaatio koostuu kuudesta kaiuttimesta, jotka on aseteltu valkoisten pilarien päälle. Keskimmäiselle korokkeelle on kiinitetty MP3-soitin, joka toimii aurinkoenergialla.

TOTO FOREVER from Max Siedentopf on Vimeo.– Halusin osoittaa Toton kappaleelle suurimman mahdollisen kunnianosoituksen ja soittaa Africaa Afrikassa, mies kertoi BBC:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Useat ihmiset ovat innoissaan teoksestani ja toisten mielestä se on kaikkien aikojen kammottavin installaatio. Se jos mikä on suuri kehu, taiteilija naureskelee.

Siedentopfin mukaan Namibin aavikolla Afrikan lounaisrannikolla oleva teos toimii vaikka seuraavat 55 miljoonaa vuotta, sillä kaikki sen osat ovat hyvin kestäviä.

– Toki sitä täytyy aika ajoin korjailla, sillä aavikko taatusti kalvaa teosta ajan kuluessa.

Taiteilija lisää, että teos odottaa Toton faneja. Hän lupaa, että installaation löytää kyllä, mikäli näkee hieman vaivaa.

Africa löytyy vuonna 1982 julkaistulta Toto IV -albumilta. Bändin edellinen levy oli flopannut pahasti, joten levyn kerrotaan pelastaneen Steve Lukatherin johtaman orkesterin uran.

– Levy oli meille elämän ja kuoleman kysymys, Lukather on kertonut Billboardille.

– Levy-yhtiö sanoi meille, että mikäli tämä albumi ei toimi, uranne on ohi. Sopimuksenne loppuu siihen hetkeen.

Levy voitti lopulta kuusi Grammy-palkintoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt