Musiikki

Menolippu-kappaleesta tunnettu Theresa Rosenius on kuollut – muistetaan myös tv-kuuluttajana

Julkaistu:

Theresa Rosenius muistetaan Menolippu-kappaleen ensimmäisenä suomalaisena levyttäjänä sekä tv-kuuluttajana.
Suomalainen iskelmälaulaja ja pitkän linjan tv-ammattilainen Theresa (Teresa) Rosenius on kuollut. Rosenius kuoli 74-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana Helsingissä 29. joulukuuta.

Roseniuksen poika Juuso vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille.

– Hän oli oikein lämminhenkinen, mukava ja sosiaalinen ihminen. Hänestä jää lämpimät muistot, hän sanoo.

Roseniuksen kuolinilmoitus julkaistiin lauantaina Helsingin Sanomissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teresa Rosenius muistetaan erityisesti ikivihreän Menolippu-kappaleen ensimmäisenä suomalaisena levyttäjänä. Hänen versionsa alun perin Neil Sedakan vuonna 1959 julkaisemasta One Way Ticket -kappaleesta julkaistiin vuonna 1965.

Sauvo Puhtila teki kappaleeseen suomenkieliset sanoitukset ja Rosenius lauloi sen. Menolippu myi Musiikkituottajat Ry:n mukaan tuolloin 12 000 kappaletta.


Sittemmin Menolippu-kappaleen ovat levyttäneet suomeksi myös esimerkiksi Vicky Rosti ja Satu Pentikäinen. Myös Nummisuutarit, Markku Aro ja Tuomari Nurmio ovat tehneet versionsa kappaleesta.

Rosenius muistetaan myös pitkän linjan tv-ammattilaisena. Hän työskenteli 1960-luvulla sekä Ylen että Mainostelevision kuuluttajana ja myöhemmin kuvaussihteerinä MTV:llä.

– Hän oli pitkän linjan ammattilainen, joka ehti tehdä töitä aina 1960-luvulta saakka, poika Juuso sanoo.

– Kaikki muistavat hänet kuitenkin Menolipusta ja niin muistamme mekin. Karaokebaareissakin muistetaan varmasti, hän jatkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt