Tiesitkö? Toinen Bogart Co:n korvamadon tekijöistä oli vaihto-oppilas Turussa – päätyi sen jälkeen tekemään töitä Bon Joville

Ressu Redford kertoi IS:lle hittikappaleistaan neljältä vuosikymmeneltä.


8.1.2019 7:31

All The Best Girls (1985)

– Ensimmäinen hittini. Kappale muutti nuoren opiskelijapojan elämän täysin ja sen myötä omista urahaaveistani alkoi tulla todellisuutta. Tein kappaleen yhdessä yhdysvaltalaisen kaverini Charles Dyen kanssa. Hän oli 1980-luvun alussa vaihto-oppilaana Turussa. Charles on työskennellyt myöhemmin äänittäjänä ja miksaajana esimerkiksi Aerosmithille, Bon Joville, Jennifer Lopezille ja Ricky Martinille. Tärkeä biisi, joka kestää omissa korvissani edelleen kuuntelua oikein hyvin.

Kuusi kuuta ja Saturnuksen renkaat (1993)

– Henkilökohtaisesti tärkeä kappale. Olin saanut sävellyksen valmiiksi, mutta en meinannut päästä sanoituksen kanssa eteenpäin. Onneksi laulunkirjoituksen grand old man Jukka Virtanen antoi hyviä neuvoja tekstin suhteen. Pelasimme molemmat jalkapalloa raittius- ja urheiluseura Zoomissa. Kasasimme sanoituksen valmiiksi yhdellä pelimatkalla Pohjois-Suomeen. Ilman Jukkaa kappale ei olisi varmaan koskaan valmistunut.

Ressu Redford kertoi IS:lle uransa tärkeimmistä kappaleista.

Prinsessa (2009)

– 2000-luku oli itselleni hieman erilaista aikaa. Olin paljon lasten kanssa kotona ja keskityin pitkälti perhe-elämään. Uusi alku omalla urallani käynnistyi, kun aloin tehdä Neon 2 -laulaja Jussi Rainion kanssa duokeikkoja vuosikymmenen lopulla. Ensimmäinen julkaisumme oli Bogart Co.:n Princess-hitistä tehty suomennos Prinsessa. Jussi kirjoitti kappaleen uuden sanoituksen, jolla ei ole – nimeä lukuun ottamatta – oikeastaan mitään yhteistä alkuperäisversion kanssa.

Hubba Bubba (2016) ja Se olit aina sinä (2018)

– Tapasimme kesällä 2015 Teflon Brothersin jätkien kanssa Turun Jokirannassa. He kysyivät, kiinnostaisiko yhteisen kappaleen säveltäminen. Tietysti minua kiinnosti. Hubba Bubasta tuli ihan mieletön hitti. Sitä on striimattu lähes 14 miljoonaa kertaa. Biisi mahdollisti pitkälti myös oman paluuni soolouralle. Olen tästä uudesta alusta hirveän tohkeissani. Olen päässyt tekemään yhteistyötä arvostamieni muusikoiden kanssa. Siksi uusi soolosingleni Se olit aina sinä on itselleni äärettömän tärkeä kappale.

Katso huikea kuvakokoelma Ressu Redfordin uran varrelta:

Bogart Co. niitti mainetta 80-luvulla. Yhtye kuvattuna vuonna 1985.

Bogart Co:n tyyliä vuonna 1986.

Bogart Co. esiintyi Provinssirockissa vuonna 1986.

Ressu vuonna 1991.

Tony Montana ja Ressu Redford vuonna 1993.

1990-luvulla Ressu nähtiin yhdessä Suzie AldabbaghinBogart Co.:n yhtyekavereidensa kanssa Sound of R.E.L.S. -yhtyeessä.

Vuonna 1997 Ressu Redford meni naimisiin Nina Björkfeltin kanssa. Pari ilmoitti erostaan vuonna 2015.

Ressu Redford ja Amina vuonna 1997.

Vuonna 1999 mies kuvattiin hiekkalaatikossa.

Turun tähdet Suomen musiikkitaivaalla, Ressu Redford ja Tommi Läntinen vuonna 2002.

Ressu Redfordin tuottama projekti Teddy Vs. Mc Chriss osallistui euroviisukarsintoihin vuonna 2004. Ressu nähtiin myös lavalla rumpalina. Hän oli pyrkinyt itse viisuihin jo pari vuotta aikaisemmin.

Ressu Redford juhli Sedu Koskisen 50-vuotissynttäreitä vuonna 2007 yhdessä vaimonsa Ninan kanssa.

Ressu Redford vieraili tuomarina Tähdet tähdet -ohjelmassa vuonna 2014.

Ressu Redford on ollut nousi lavalle We Love The 90’s -ysärifestivaaleilla vuonna 2015.

Ressu Redford vuosi sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?